Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

ERC Starting Grant voor Mark de Vries

09 september 2010

Mark de Vries, universitair docent Algemene Taalwetenschap, heeft een ERC Starting Grant toegewezen gekregen voor zijn onderzoeksproject "Incomplete Parenthesis". Het onderzoek richt zich op ellipsisverschijnselen in parentheses.

De ERC Starting Grant is een persoonsgebonden Europese subsidie die onderzoekers ondersteunt bij het oprichten van een onderzoeksteam of een onderzoeksprogramma. De Vries heeft voor zijn onderzoeksproject een budget toegewezen gekregen van 1.5 miljoen euro. Aan het project van maximaal 5 jaar zullen ondere anderen twee promovendi en twee postdocs gaan werken.

Lees verder: 

http://www.rug.nl/let/nieuws/LetArchief/2010/20100825_ERCGrantDeVries

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 25 mei 2018

  Nieuwe cursusronde Talencentrum: zomer 2018

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt een nieuwe cursusperiode aan in de zomer van 2018: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Duits en Spaans. De online inschrijving is geopend! www.rug.nl/ta...

 • 24 mei 2018

  Deel antipestprogramma’s effectief

  Iedereen is ervan doordrongen dat pesten onwenselijk is. De consequenties voor kinderen die op school gepest worden, zijn bijzonder negatief: van slechte schoolprestaties tot psychische klachten als depressiviteit, klachten die kunnen aanhouden tot...

 • 23 mei 2018

  Nederlandse vraag naar gas zal flink stijgen door elektrificatie van huizen en transport

  Overstappen op elektrisch verwarmde huizen en transport via elektrisch aangedreven vervoermiddelen zijn twee belangrijke maatregelen om de CO2-uitstoot in Nederland terug te dringen en ons land minder afhankelijk te maken van fossiele energie zoals...