Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Openingscollege Grieks en Latijn: 8 september 2010

01 september 2010
apoxyomenos

 

Traditiegetrouw wordt het collegejaar van de afdeling Griekse en Latijnse Taal en Cultuur geopend door een van de docenten, die in een algemeen college het publiek laat kennismaken met zijn of haar onderzoek.

 

Het openingscollege wordt dit jaar gehouden door prof.dr. Onno van Nijf, hoogleraar Oude geschiedenis.

 

Zijn college heeft de intrigerende titel The naked athlete. Het wordt in het Nederlands gehouden.

Het college is bedoeld voor alle docenten en studenten die bij de opleiding betrokken zijn.

 

Aansluitend is er een borrel in het gebouw van de afdeling, Oude Boteringestraat 23, Groningen

 

Datum: woensdag 8 september 2010

Tijd:     16.00 - 18.00 uur

Plaats: Broerstraat 9, zaal A900

Laatst gewijzigd:16 september 2016 11:51

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...