Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Subsidie Nederlandse Hartstichting voor Jan Jongbloed

30 augustus 2010

Jan Jongbloed en medeaanvrager Peter van Tintelen hebben een subsidie van de Nederlandse Hartstichting toegekend gekregen voor hun aanvraag "Exome sequencing: an unprecedented opportunity to maximize mutation yields and identify novel disease genes in inherited cardiomyopathies". In dit project zal met behulp van exome sequencing naar de ziekteveroorzakende genen in 50 cardiomyopathie families gezocht worden. Wanneer dit tot de identificatie van nieuwe ziektegenen leidt, zullen ook DNA monsters van een cohort van ~250 andere cardiomyopathie patiënten op mutaties in deze kandidaatgenen worden gescreened. Bovendien zullen de functionele effecten van gevonden mutaties met behulp van immunohistochemische analyses op hartbiopten worden bestudeerd. Het project is een samenwerking tussen de UMCG afdelingen Genetica (Jongbloed, van Tintelen, Sinke, Hofstra), Cardiologie (van den Berg, de Boer) en Pathologie (Suurmeijer).

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:21
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 25 juli 2018

  Deniz Ba┼čkent genomineerd voor Huibregtsenprijs

  Prof. dr. Deniz Baskent, als hoogleraar Auditieve perceptie verbonden aan de afdeling KNO van het UMCG/Faculteit Medische Wetenschappen, is een van de zes genomineerden voor de Huibregtsenprijs 2018. Op 8 oktober 2018 maakt juryvoorzitter Wim van Saarloos...

 • 23 juli 2018

  Teamsporten van NOC-NSF profiteren van wetenschap

  Samenwerking gesloten TeamNL en het Centrum voor Bewegingswetenschappen van het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen om teamsporten verder te brengen met wetenschap.