Opening Academisch Jaar 2010

31 augustus 2010

Ter viering van de opening van het Academisch Jaar 2010-2011 organiseert de universiteit ook dit jaar een feestelijk evenement voor al haar studenten en medewerkers. Na de toost van de Rector Magnificus met alle studenten en de traditionele bordesscène met de besturen van alle Groningse studenten- en studieverenigingen, vindt een groot feest met optredens van diverse artiesten plaats op het Broerplein voor het Academiegebouw.

Kom maandag 6 september naar de Opening om een (gratis) glas champagne te heffen op het nieuwe Academische Jaar en te genieten van de leuke optredens!

Programma voor genodigden in de aula

Het programma in de aula begint om 16.00. Bekijk hier de videostream!

• Muzikaal welkom
  • Rede door prof.dr. F. Zwarts, rector magnificus
  • Muzikaal intermezzo
  • Rede door mw. A.M. Elshof, plv. voorzitter Universiteitsraad
  • Rede door dhr. M.F. Zwaan: Studeren in het tijdperk van de massa-universiteit
  • Uitreiking van de Guyot-prijs aan prof. A. James Hudspeth, hoogleraar aan de Rockefeller University in New York
  • Muzikaal intermezzo
  • Voordracht door de nieuwe huisdichter Joost Oomen
  • Receptie

Naast het programma voor genodigden is een openbaar programma buiten op het Academieplein georganiseerd door studenten:

Tussen de acts door zullen DJ Edwige en DJ Jeroen Rijskamp draaien.

Naam nieuwe tentamenhal

Rond 18.00 uur zal ook de naam van de nieuwe tentamenhal bekend worden gemaakt en krijgt de winnaar van de prijsvraag een mooie laptop uitgereikt.

Laatst gewijzigd:30 november 2017 15:54
printOok beschikbaar in het: English