Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Cell paper on age-related disease gene by Nollen group

23 augustus 2010

Ellen Nollen's group, working on neurodegenerative diseases, has just published an important new paper in the leading journal Cell.

Identification of MOAG-4/SERF as a Regulator of Age-Related Proteotoxicity

van Ham TJ, Holmberg MA, van der Goot AT, Teuling E, Garcia-Arencibia M, Kim H, Du D, Thijssen KL, Wiersma M, Burggraaff R, van Bergejik P, van Rheenen J, van Veluw GJ, Hofstra RMW, Rubinsztein DC, Nollen EAA

Department of Genetics, University Medical Centre Groningen, University of Groningen, the Netherlands.

More info and abstract

See comment on Alzheimer Research Forum

Gen ontdekt dat stapeling Parkinson- en Alzheimer-eiwitten regelt

Zie bericht op RUG website

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:20

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 25 juli 2018

  Deniz Ba┼čkent genomineerd voor Huibregtsenprijs

  Prof. dr. Deniz Baskent, als hoogleraar Auditieve perceptie verbonden aan de afdeling KNO van het UMCG/Faculteit Medische Wetenschappen, is een van de zes genomineerden voor de Huibregtsenprijs 2018. Op 8 oktober 2018 maakt juryvoorzitter Wim van Saarloos...

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...