Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Cell paper on age-related disease gene by Nollen group

23 augustus 2010

Ellen Nollen's group, working on neurodegenerative diseases, has just published an important new paper in the leading journal Cell.

Identification of MOAG-4/SERF as a Regulator of Age-Related Proteotoxicity

van Ham TJ, Holmberg MA, van der Goot AT, Teuling E, Garcia-Arencibia M, Kim H, Du D, Thijssen KL, Wiersma M, Burggraaff R, van Bergejik P, van Rheenen J, van Veluw GJ, Hofstra RMW, Rubinsztein DC, Nollen EAA

Department of Genetics, University Medical Centre Groningen, University of Groningen, the Netherlands.

More info and abstract

See comment on Alzheimer Research Forum

Gen ontdekt dat stapeling Parkinson- en Alzheimer-eiwitten regelt

Zie bericht op RUG website

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:20

Meer nieuws

 • 15 mei 2018

  UMCG test vóór zwangerschap kans op krijgen ernstig ziek kind

  Vanaf half mei 2018 is het voor alle stellen in Nederland mogelijk om via 6 hiervoor getrainde huisartsen een DNA-dragerschapstest te doen. Deze test maakt het voor stellen mogelijk om al vóór de zwangerschap te laten onderzoeken of er een verhoogde...

 • 03 april 2018

  DNA-veranderingen verstoren team play in de cel

  DNA-veranderingen die ziekten veroorzaken zorgen niet altijd tot een verandering in de eiwitten zelf, maar kunnen soms leiden tot een verandering in de samenwerking tussen de eiwitten. Dat blijkt uit onderzoek van genetici van het Universitair Medisch...

 • 27 maart 2018

  Slechtere gezondheid kind na medisch ingrijpen bij bevalling

  Kinderen die zijn geboren na medisch ingrijpen, bijvoorbeeld met weeënopwekkers, een vacuümpomp of een keizersnede, hebben vaker gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit de analyse van gegevens van bijna 500.000 Australische kinderen van gezonde moeders...