Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

DNA-bar op Noorderzon

17 augustus 2010

 

Vanaf 19 augustus is er een DNA-bar in de Qu3-kubus (Science Paviljoen) op het Noorderzon theater festival in Groningen.

De ‘Genenkrakers’, een team van de afdeling Genetica, opent een DNA-bar in de Qu3-kubus op Noorderzon. In de DNA-bar kun je je DNA laten isoleren en in een hangertje meenemen. Verder zijn er informatieboekjes beschikbaar met wetenswaardigheden over DNA en genetica. De Qu3-kubus is een activiteit van Science Centrum Groningen en is te vinden in het Noorderplantsoen, hoek Grote Kruisstraat/Leliesingel.

De DNA-bar maakt deel uit van het project ‘Genen kraken in GroninGEN’. Dit project dingt mee naar de Academische Jaarprijs 2010. De Genenkrakers zijn inmiddels geselecteerd voor de finale op 27 oktober a.s. in Leiden.

Noorderzon vindt plaats van 19 t/m 29 augustus a.s.

 

Voor meer informatie zie Academische Jaarprijs

 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:20

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 23 februari 2018

  Kinderen met astma blijken aangepast dna te hebben

  Kinderen met astma blijken epigenetische, chemische veranderingen van hun dna te hebben. Op hun dna zijn nu 14 plekken vastgesteld, die samenhangen met astma. Het bijzondere is dat deze 14 plekken in de eerste 4 jaar van hun leven zijn veranderd. Deze...

 • 20 februari 2018

  Zeer hoog ‘slecht‘ cholesterol bij jonge vrouwen vaak te wijten aan erfelijke aanleg

  Een zeer hoog ‘slecht‘ cholesterol bij jonge vrouwen is vaak het gevolg van een erfelijke aanleg, blijkt uit onderzoek van wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum Groningen, gesteund door de Hartstichting. Vandaag publiceren zij, in een...