Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

DNA-bar op Noorderzon

17 augustus 2010

 

Vanaf 19 augustus is er een DNA-bar in de Qu3-kubus (Science Paviljoen) op het Noorderzon theater festival in Groningen.

De ‘Genenkrakers’, een team van de afdeling Genetica, opent een DNA-bar in de Qu3-kubus op Noorderzon. In de DNA-bar kun je je DNA laten isoleren en in een hangertje meenemen. Verder zijn er informatieboekjes beschikbaar met wetenswaardigheden over DNA en genetica. De Qu3-kubus is een activiteit van Science Centrum Groningen en is te vinden in het Noorderplantsoen, hoek Grote Kruisstraat/Leliesingel.

De DNA-bar maakt deel uit van het project ‘Genen kraken in GroninGEN’. Dit project dingt mee naar de Academische Jaarprijs 2010. De Genenkrakers zijn inmiddels geselecteerd voor de finale op 27 oktober a.s. in Leiden.

Noorderzon vindt plaats van 19 t/m 29 augustus a.s.

 

Voor meer informatie zie Academische Jaarprijs

 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:20

Meer nieuws

 • 15 mei 2018

  UMCG test vóór zwangerschap kans op krijgen ernstig ziek kind

  Vanaf half mei 2018 is het voor alle stellen in Nederland mogelijk om via 6 hiervoor getrainde huisartsen een DNA-dragerschapstest te doen. Deze test maakt het voor stellen mogelijk om al vóór de zwangerschap te laten onderzoeken of er een verhoogde...

 • 03 april 2018

  DNA-veranderingen verstoren team play in de cel

  DNA-veranderingen die ziekten veroorzaken zorgen niet altijd tot een verandering in de eiwitten zelf, maar kunnen soms leiden tot een verandering in de samenwerking tussen de eiwitten. Dat blijkt uit onderzoek van genetici van het Universitair Medisch...

 • 27 maart 2018

  Slechtere gezondheid kind na medisch ingrijpen bij bevalling

  Kinderen die zijn geboren na medisch ingrijpen, bijvoorbeeld met weeënopwekkers, een vacuümpomp of een keizersnede, hebben vaker gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit de analyse van gegevens van bijna 500.000 Australische kinderen van gezonde moeders...