Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

DNA-bar op Noorderzon

17 augustus 2010

 

Vanaf 19 augustus is er een DNA-bar in de Qu3-kubus (Science Paviljoen) op het Noorderzon theater festival in Groningen.

De ‘Genenkrakers’, een team van de afdeling Genetica, opent een DNA-bar in de Qu3-kubus op Noorderzon. In de DNA-bar kun je je DNA laten isoleren en in een hangertje meenemen. Verder zijn er informatieboekjes beschikbaar met wetenswaardigheden over DNA en genetica. De Qu3-kubus is een activiteit van Science Centrum Groningen en is te vinden in het Noorderplantsoen, hoek Grote Kruisstraat/Leliesingel.

De DNA-bar maakt deel uit van het project ‘Genen kraken in GroninGEN’. Dit project dingt mee naar de Academische Jaarprijs 2010. De Genenkrakers zijn inmiddels geselecteerd voor de finale op 27 oktober a.s. in Leiden.

Noorderzon vindt plaats van 19 t/m 29 augustus a.s.

 

Voor meer informatie zie Academische Jaarprijs

 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:20

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 25 juli 2018

  Deniz Ba┼čkent genomineerd voor Huibregtsenprijs

  Prof. dr. Deniz Baskent, als hoogleraar Auditieve perceptie verbonden aan de afdeling KNO van het UMCG/Faculteit Medische Wetenschappen, is een van de zes genomineerden voor de Huibregtsenprijs 2018. Op 8 oktober 2018 maakt juryvoorzitter Wim van Saarloos...

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...