Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hans Grietens benoemd tot hoogleraar bij Orthopedagogiek

25 augustus 2010

Hans Grietens wordt per 1 september 2010 bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen benoemd tot hoogleraar Orthopedagogiek, in het bijzonder de onderkenning en interventie bij kinderen met ernstige gedrags- en opvoedingsproblemen. Momenteel is hij hoofd van het Centrum voor Gezins- en Orthopedagogiek van de Katholieke Universiteit Leuven, België. Zijn onderzoek gaat over de evaluatie van interventies voor kwetsbare kinderen en gezinnen en de vroege ontstaansmechanismen van ernstige problematische opvoedingssituaties. Een belangrijk thema in dit verband is zijn onderzoek naar de vroegtijdige taxatie van risico’s op intrafamiliale kindermishandeling en verwaarlozing, wat geleid heeft tot een in Vlaanderen veelgebruikt screeningsinstrument.

Hans Grietens (Leuven, 1965) studeerde psychologie in Leuven en deed zijn promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna werd hij postdoctoraal onderzoeker, docent en hoofddocent aan de Katholieke Universiteit Leuven. Naast zijn werk aan deze universiteit is hij gasthoogleraar aan de Université Paris Ouest La Défence-Nanterre, Frankrijk. Hij beschikt over een groot netwerk aan internationale contacten, is president van de belangrijkste wetenschappelijke associatie in Europa op het gebied van de zorg voor de jeugd (EUSARF) en is editor-in-chief van een prominent internationaal tijdschrift op dit gebied. Omwille van zijn expertise is hij een veelgevraagd keynote speaker op internationale congressen over de zorg voor kwetsbare kinderen en gezinnen.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...