Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hans Grietens benoemd tot hoogleraar bij Orthopedagogiek

25 augustus 2010

Hans Grietens wordt per 1 september 2010 bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen benoemd tot hoogleraar Orthopedagogiek, in het bijzonder de onderkenning en interventie bij kinderen met ernstige gedrags- en opvoedingsproblemen. Momenteel is hij hoofd van het Centrum voor Gezins- en Orthopedagogiek van de Katholieke Universiteit Leuven, België. Zijn onderzoek gaat over de evaluatie van interventies voor kwetsbare kinderen en gezinnen en de vroege ontstaansmechanismen van ernstige problematische opvoedingssituaties. Een belangrijk thema in dit verband is zijn onderzoek naar de vroegtijdige taxatie van risico’s op intrafamiliale kindermishandeling en verwaarlozing, wat geleid heeft tot een in Vlaanderen veelgebruikt screeningsinstrument.

Hans Grietens (Leuven, 1965) studeerde psychologie in Leuven en deed zijn promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna werd hij postdoctoraal onderzoeker, docent en hoofddocent aan de Katholieke Universiteit Leuven. Naast zijn werk aan deze universiteit is hij gasthoogleraar aan de Université Paris Ouest La Défence-Nanterre, Frankrijk. Hij beschikt over een groot netwerk aan internationale contacten, is president van de belangrijkste wetenschappelijke associatie in Europa op het gebied van de zorg voor de jeugd (EUSARF) en is editor-in-chief van een prominent internationaal tijdschrift op dit gebied. Omwille van zijn expertise is hij een veelgevraagd keynote speaker op internationale congressen over de zorg voor kwetsbare kinderen en gezinnen.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 17 september 2018

  Pesten is een probleem van ons allemaal

  Van leerkrachten wordt veel verwacht; naast een stimulerend academisch klimaat, moeten ze er ook voor zorgen dat er niet gepest wordt in de klas. Ze zijn echter niet voldoende opgeleid om pesten effectief aan te kunnen pakken. Bovendien ontbreekt er...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Acceptatie van gaswinning nog verder gedaald

  De acceptatie van gaswinning is nog verder gedaald, de negatieve emoties worden sterker. Dat blijkt onder andere uit de resultaten van de vijfde meting van een langdurig onderzoek dat de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) sinds 2013 uitvoert naar de...