Eredoctor Jan Blokker overleden

07 juli 2010

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen heeft met verdriet kennisgenomen van het overlijden van de heer J.A. (Jan) Blokker, eredoctor van de Rijksuniversiteit Groningen.

Jan Blokker overleed op dinsdag 6 juli 2010 op 83-jarige leeftijd. Hij ontving in 2004 een eredoctoraat in de sociale wetenschappen.

Wij gedenken de heer Blokker als een kritische en onafhankelijke geest die een grote bijdrage heeft geleverd aan het publieke en intellectuele debat. Met zijn heldere stijl en zijn vrije denken hield hij wetenschap én publiek scherp.

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen

S. Poppema, voorzitter