Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eredoctor Jan Blokker overleden

07 juli 2010

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen heeft met verdriet kennisgenomen van het overlijden van de heer J.A. (Jan) Blokker, eredoctor van de Rijksuniversiteit Groningen.

Jan Blokker overleed op dinsdag 6 juli 2010 op 83-jarige leeftijd. Hij ontving in 2004 een eredoctoraat in de sociale wetenschappen.

Wij gedenken de heer Blokker als een kritische en onafhankelijke geest die een grote bijdrage heeft geleverd aan het publieke en intellectuele debat. Met zijn heldere stijl en zijn vrije denken hield hij wetenschap én publiek scherp.

 

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen

S. Poppema, voorzitter

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.