Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eredoctor Jan Blokker overleden

07 juli 2010

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen heeft met verdriet kennisgenomen van het overlijden van de heer J.A. (Jan) Blokker, eredoctor van de Rijksuniversiteit Groningen.

Jan Blokker overleed op dinsdag 6 juli 2010 op 83-jarige leeftijd. Hij ontving in 2004 een eredoctoraat in de sociale wetenschappen.

Wij gedenken de heer Blokker als een kritische en onafhankelijke geest die een grote bijdrage heeft geleverd aan het publieke en intellectuele debat. Met zijn heldere stijl en zijn vrije denken hield hij wetenschap én publiek scherp.

 

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen

S. Poppema, voorzitter

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...