Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eredoctor Jan Blokker overleden

07 juli 2010

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen heeft met verdriet kennisgenomen van het overlijden van de heer J.A. (Jan) Blokker, eredoctor van de Rijksuniversiteit Groningen.

Jan Blokker overleed op dinsdag 6 juli 2010 op 83-jarige leeftijd. Hij ontving in 2004 een eredoctoraat in de sociale wetenschappen.

Wij gedenken de heer Blokker als een kritische en onafhankelijke geest die een grote bijdrage heeft geleverd aan het publieke en intellectuele debat. Met zijn heldere stijl en zijn vrije denken hield hij wetenschap én publiek scherp.

 

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen

S. Poppema, voorzitter

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...