Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Wateroverlast door noodweer

12 juli 2010

Verschillende gebouwen van de RUG zijn getroffen door wateroverlast als gevolg van het noodweer maandagmiddag. Op het Zernikecomplex liepen kelders onder. Omdat op verschillende plaatsen kortsluiting dreigde te ontstaan is het gebouw van Scheikunde en Natuurkunde (Nyenborgh 4) uit voorzorg ontruimd. Ook bij het gebouw van de faculteit Economie en Bedrijfskunde werd ontruiming overwogen. In het Centrum voor Informatietechnologie drong water door de hoofdingang binnen en is schade ontstaan aan tapijten en aan schakelaars en leidingen in de vloer. Bouwdrogers zijn ingeschakeld om de zaak weer zo snel mogelijk droog te krijgen, maar gevreesd wordt voor een aanzienlijke schadepost. Aan de Anthonius Deusinglaan 1 werd de hele medische faculteit ontruimd.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:14

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....