Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Wateroverlast door noodweer

12 juli 2010

Verschillende gebouwen van de RUG zijn getroffen door wateroverlast als gevolg van het noodweer maandagmiddag. Op het Zernikecomplex liepen kelders onder. Omdat op verschillende plaatsen kortsluiting dreigde te ontstaan is het gebouw van Scheikunde en Natuurkunde (Nyenborgh 4) uit voorzorg ontruimd. Ook bij het gebouw van de faculteit Economie en Bedrijfskunde werd ontruiming overwogen. In het Centrum voor Informatietechnologie drong water door de hoofdingang binnen en is schade ontstaan aan tapijten en aan schakelaars en leidingen in de vloer. Bouwdrogers zijn ingeschakeld om de zaak weer zo snel mogelijk droog te krijgen, maar gevreesd wordt voor een aanzienlijke schadepost. Aan de Anthonius Deusinglaan 1 werd de hele medische faculteit ontruimd.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:14

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...