Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NWO Groot subsidie

22 juli 2010

In het kader van het LifeLines programma heeft NWO een subsidie van 5,1 miljoen euro toegekend aan het UMCG voor het opzetten van de LifeLines DNAbank (een verzameling van DNA monsters van de ongeveer 165.000 participanten). Bovendien zal middels deze subsidie ook een nieuwe generatie sequencer kunnen worden aangeschaft welke geplaatst zal worden binnen de afdeling Genetica. Met deze nieuwe apparatuur zal het UMCG ook kunnen inspringen op de vele nieuwe toepassingsgebieden van deze technologie, zoals sequence-based transcriptomics, resequencing, sequencing van hele microorganisme genomen, epigenetische studies etc.

 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:20

Meer nieuws

 • 06 juli 2018

  Wierenga-Rengerink dissertatieprijs voor Alain Dekker

  De Wierenga-Rengerinkprijs voor de RUG-promovendus met de beste dissertatie in 2017, is toegekend aan dr. Alain Dekker voor zijn proefschrift ‘Down & Alzheimer: Behavioural biomarkers of a forced marriage’.

 • 05 juli 2018

  Derde onderzoeksronde Lifelines in 2019 van start

  Lifelines, de data- en biobank waarin informatie over de gezondheid van drie generaties inwoners in de noordelijke provincies gedurende dertig jaar wordt verzameld, start in 2019 met de derde onderzoeksronde onder alle Lifelines-deelnemers. Dit wordt...

 • 29 juni 2018

  Operatierisico bij ouderen met kanker beter in te schatten met nieuwe scorelijst

  Een speciaal ontwikkelde scorelijst om de toestand van de oudere patiënt met kanker te beoordelen, zorgt er voor dat artsen de risico’s van een operatie beter in kunnen schatten. Hierdoor zijn patiënten die fit genoeg zijn voor een operatie én patiënten...