Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NWO Groot subsidie

22 juli 2010

In het kader van het LifeLines programma heeft NWO een subsidie van 5,1 miljoen euro toegekend aan het UMCG voor het opzetten van de LifeLines DNAbank (een verzameling van DNA monsters van de ongeveer 165.000 participanten). Bovendien zal middels deze subsidie ook een nieuwe generatie sequencer kunnen worden aangeschaft welke geplaatst zal worden binnen de afdeling Genetica. Met deze nieuwe apparatuur zal het UMCG ook kunnen inspringen op de vele nieuwe toepassingsgebieden van deze technologie, zoals sequence-based transcriptomics, resequencing, sequencing van hele microorganisme genomen, epigenetische studies etc.

 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:20

Meer nieuws

 • 03 april 2018

  DNA-veranderingen verstoren team play in de cel

  DNA-veranderingen die ziekten veroorzaken zorgen niet altijd tot een verandering in de eiwitten zelf, maar kunnen soms leiden tot een verandering in de samenwerking tussen de eiwitten. Dat blijkt uit onderzoek van genetici van het Universitair Medisch...

 • 27 maart 2018

  Slechtere gezondheid kind na medisch ingrijpen bij bevalling

  Kinderen die zijn geboren na medisch ingrijpen, bijvoorbeeld met weeënopwekkers, een vacuümpomp of een keizersnede, hebben vaker gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit de analyse van gegevens van bijna 500.000 Australische kinderen van gezonde moeders...

 • 09 maart 2018

  Grote verschillen in mantelzorg geven aan partner of aan ouder

  Mantelzorgers die een partner verzorgen besteden meer uren aan huishoudelijke zorgtaken dan mantelzorgers die een ouder verzorgen. Ook ervaren zij een hogere totale belasting, meer geestelijke en fysieke gezondheidsproblemen en meer problemen met het...