Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nentjes en Woerdman: 'Nieuwe EU-regels emissiehandel schieten tekort'

26 juli 2010

Vanaf 2013 zal de Europese Unie stapsgewijs overgaan van gratis uitdelen van verhandelbare CO2-emissierechten naar veilen. De criteria voor gratis uitgifte zijn verbeterd, maar de nieuwe regels rond capaciteitsuitbreiding of sluiting van een installatie leiden niet tot de beoogde vermindering van koolstoflekkage. Een artikel van prof. Andries Nentjes, emeritus hoogleraar openbare financiën en dr. Edwin Woerdman, universitair hoofddocent rechtseconomie in Economisch Statistische Berichten (ESB) van 23 juli 2010. Naar aanleiding van het artikel verschenen berichten in o.a. Telegraaf, Reformatorisch Dagblad, Volkskrant, Trouw, nu.nl, vnci, en vno-ncw.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 10:09

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Emil Verheul: VBR-publicatieprijs

  Ter voorjaarsvergadering van de Vereniging voor Burgerlijk Recht op 13 april 2018 is de prijs voor de beste publicatie uit 2017 uitgereikt aan Emil Verheul, van de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht.

 • 11 april 2018

  Michelle Bruijn: 'Burgemeesters en de war on drugs'

  Burgemeesters vaak teruggefloten om sluiting 'drugswoningen'. Dertig procent van de woninguitzettingen vanwege de vondst van cannabis blijkt achteraf onrechtmatig. De Groningse onderzoeker Michelle Bruijn zegt dat in Reporter Radio. Ze analyseerde 271...

 • 11 april 2018

  Lecture: The enforcement of foreign arbitral awards in China

  The event will take place in the:
  Heymanszaal, Academy Building of the University of Groningen
  Wednesday 18 April 2018 from 11.00 – 12.00 hrs