Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Michael Koetter benoemd tot adjunct-hoogleraar International Financial and Monetary Economics

15 juli 2010
Michael Koetter

Michael Koetter is per 1 juni 2010 benoemd tot adjunct-hoogleraar International Financial and Monetary Economics bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Hij is een expert op het gebied van financiële markten en de monetaire economie.

Michael Koetter (Duitsland, 1974) studeerde economie in Hamburg en Maastricht. Na zijn afstuderen werkte hij bij de Boston Consulting Group in Hamburg. In 2005 promoveerde hij in Utrecht op de efficiency van Duitse banken. Daarna werkte hij bij de Deutsche Bundesbank in Frankfurt am Main. In 2006 werd Koetter universitair docent en later universitair hoofddocent aan de vakgroep International Economics & Business van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn specialismen zijn: Banking and finance, mergers and failures, efficiency and growth. In 2007 ontving hij een Veni subsidie van NWO.

Zie ook de Opinie van Michael Koetter: 'Toezicht op financiële markt in Europa moet gecentraliseerd worden'

http://www.rug.nl/corporate/nieuws/opinie/2008/opinie28_08

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...