Alumnus Hedzer Uulders wint “Prix pour la philologie romane et la littérature médiévale”

27 juli 2010

Drs. Hedzer Uulders is de laureaat voor 2010 geworden van de "Prix pour la philologie romane et la littérature médiévale".

Prijs

De "Prix pour la philologie romane et la littérature médiévale" is een fonds ter waarde van 15.000 euro dat deel uitmaakt van de prestigieuze internationale Prix Balzan Littératures européennes (1000-1500). Deze prijs werd, op voorspraak van prof. dr. Brugnolo (Padova) en prof. dr. Philiep Bossier (RUG), door prof. dr. Michel Zink van het Collège de France aan Uulders toegekend.

Hedzer Uulders

Uulders studeerde Romaanse talen en culturen en volgde de research master Classical, Medieval and Renaissance Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen. Inmiddels heeft hij zijn proefschrift afgerond en hoopt hij binnenkort te promoveren aan de Università degli Studi di Padova (Italië). In 2006 maakte Uulders deel uit van het team van de Rijksuniversiteit Groningen dat de Universiteitsquiz (VPRO) heeft gewonnen.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:20
printOok beschikbaar in het: English