Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Alumnus Hedzer Uulders wint “Prix pour la philologie romane et la littérature médiévale”

27 juli 2010

Drs. Hedzer Uulders is de laureaat voor 2010 geworden van de "Prix pour la philologie romane et la littérature médiévale".

Prijs

De "Prix pour la philologie romane et la littérature médiévale" is een fonds ter waarde van 15.000 euro dat deel uitmaakt van de prestigieuze internationale Prix Balzan Littératures européennes (1000-1500). Deze prijs werd, op voorspraak van prof. dr. Brugnolo (Padova) en prof. dr. Philiep Bossier (RUG), door prof. dr. Michel Zink van het Collège de France aan Uulders toegekend.

Hedzer Uulders

Uulders studeerde Romaanse talen en culturen en volgde de research master Classical, Medieval and Renaissance Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen. Inmiddels heeft hij zijn proefschrift afgerond en hoopt hij binnenkort te promoveren aan de Università degli Studi di Padova (Italië). In 2006 maakte Uulders deel uit van het team van de Rijksuniversiteit Groningen dat de Universiteitsquiz (VPRO) heeft gewonnen.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:20
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 juli 2018

  Cursussen bij het Talencentrum, september-december 2018

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt in de cursusperiode september-december 2018 weer veel cursussen aan: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Moderne Vreemde Talen en Interculturele Communicatie...

 • 17 juli 2018

  Wout van Bekkum, portret van een pionier

  Moeiteloos vindt hij zijn weg in Jeruzalem en in de National Library daar komt hij net zoveel bekenden tegen als in de Universiteitsbibliotheek van Groningen. Wout van Bekkum, hoogleraar Midden-Oostenstudies, is kind aan huis in de bibliotheek op de...

 • 04 juli 2018

  Met fotostrips beter voorbereid naar de dokter

  Fotostrips lijken een goede manier om patiënten voor te bereiden op een gesprek met een dokter. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Ruth Koops van ’t Jagt. Vooral ouderen en anderen die moeite hebben met een huisarts te communiceren kunnen er veel...