Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Alumnus Hedzer Uulders wint “Prix pour la philologie romane et la littérature médiévale”

27 juli 2010

Drs. Hedzer Uulders is de laureaat voor 2010 geworden van de "Prix pour la philologie romane et la littérature médiévale".

Prijs

De "Prix pour la philologie romane et la littérature médiévale" is een fonds ter waarde van 15.000 euro dat deel uitmaakt van de prestigieuze internationale Prix Balzan Littératures européennes (1000-1500). Deze prijs werd, op voorspraak van prof. dr. Brugnolo (Padova) en prof. dr. Philiep Bossier (RUG), door prof. dr. Michel Zink van het Collège de France aan Uulders toegekend.

Hedzer Uulders

Uulders studeerde Romaanse talen en culturen en volgde de research master Classical, Medieval and Renaissance Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen. Inmiddels heeft hij zijn proefschrift afgerond en hoopt hij binnenkort te promoveren aan de Università degli Studi di Padova (Italië). In 2006 maakte Uulders deel uit van het team van de Rijksuniversiteit Groningen dat de Universiteitsquiz (VPRO) heeft gewonnen.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:20
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.