Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Alumnus Hedzer Uulders wint “Prix pour la philologie romane et la littérature médiévale”

27 juli 2010

Drs. Hedzer Uulders is de laureaat voor 2010 geworden van de "Prix pour la philologie romane et la littérature médiévale".

Prijs

De "Prix pour la philologie romane et la littérature médiévale" is een fonds ter waarde van 15.000 euro dat deel uitmaakt van de prestigieuze internationale Prix Balzan Littératures européennes (1000-1500). Deze prijs werd, op voorspraak van prof. dr. Brugnolo (Padova) en prof. dr. Philiep Bossier (RUG), door prof. dr. Michel Zink van het Collège de France aan Uulders toegekend.

Hedzer Uulders

Uulders studeerde Romaanse talen en culturen en volgde de research master Classical, Medieval and Renaissance Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen. Inmiddels heeft hij zijn proefschrift afgerond en hoopt hij binnenkort te promoveren aan de Università degli Studi di Padova (Italië). In 2006 maakte Uulders deel uit van het team van de Rijksuniversiteit Groningen dat de Universiteitsquiz (VPRO) heeft gewonnen.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:20

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...