Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Frans Zwarts en andere VSNU-bestuurders: investeren in kennis is essentieel

07 juni 2010
De Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, pleiten voor versterking van de internationale concurrentiepositie van Nederland door te investeren in innovatie en onderzoek. Ook beklemtonen de universiteiten het belang van meer maatwerk in het hoger onderwijs. Het aantal studenten zal tot 2020 zeker met een derde toenemen - stevige inspanningen, gericht op het succes van studenten, zullen dus nodig zijn. Alleen dan krijgt Nederland de beroepsbevolking die het nodig heeft voor duurzame groei, luidt de boodschap van de VSNU.

Zie De film van 1,5 miljard op de VSNU-website
Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:57

Meer nieuws

 • 24 mei 2019

  Vier onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 85 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Vier hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), allemaal aan de Faculty of Science and Engineering. De twee vrouwelijke en twee mannelijke...

 • 24 mei 2019

  Eerste editie Top-HR Leiderschapsprogramma succesvol afgerond

  De University of Groningen Business School (UGBS) en het expertisecentrum In the LEAD van de Rijksuniversiteit Groningen kijken terug op een succesvolle eerste editie van het Top-HR Leiderschapsprogramma. Op 21 mei mochten acht top-HR professionals...

 • 22 mei 2019

  Noord-Nederland gaat down under tijdens Solar Challenge

  Studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en Noorderpoort gaan met hun eigen gebouwde zonneauto voor de eerste keer meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge (BWSC) in Australië onder de naam Top Dutch Solar Racing...