Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Frans Zwarts en andere VSNU-bestuurders: investeren in kennis is essentieel

07 juni 2010
De Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, pleiten voor versterking van de internationale concurrentiepositie van Nederland door te investeren in innovatie en onderzoek. Ook beklemtonen de universiteiten het belang van meer maatwerk in het hoger onderwijs. Het aantal studenten zal tot 2020 zeker met een derde toenemen - stevige inspanningen, gericht op het succes van studenten, zullen dus nodig zijn. Alleen dan krijgt Nederland de beroepsbevolking die het nodig heeft voor duurzame groei, luidt de boodschap van de VSNU.

Zie De film van 1,5 miljard op de VSNU-website
Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:57

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....