Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Frans Zwarts en andere VSNU-bestuurders: investeren in kennis is essentieel

07 juni 2010
De Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, pleiten voor versterking van de internationale concurrentiepositie van Nederland door te investeren in innovatie en onderzoek. Ook beklemtonen de universiteiten het belang van meer maatwerk in het hoger onderwijs. Het aantal studenten zal tot 2020 zeker met een derde toenemen - stevige inspanningen, gericht op het succes van studenten, zullen dus nodig zijn. Alleen dan krijgt Nederland de beroepsbevolking die het nodig heeft voor duurzame groei, luidt de boodschap van de VSNU.

Zie De film van 1,5 miljard op de VSNU-website
Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:57

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...