Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Frans Zwarts en andere VSNU-bestuurders: investeren in kennis is essentieel

07 juni 2010
De Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, pleiten voor versterking van de internationale concurrentiepositie van Nederland door te investeren in innovatie en onderzoek. Ook beklemtonen de universiteiten het belang van meer maatwerk in het hoger onderwijs. Het aantal studenten zal tot 2020 zeker met een derde toenemen - stevige inspanningen, gericht op het succes van studenten, zullen dus nodig zijn. Alleen dan krijgt Nederland de beroepsbevolking die het nodig heeft voor duurzame groei, luidt de boodschap van de VSNU.

Zie De film van 1,5 miljard op de VSNU-website
Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:57

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...