Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Debat Marcel Lever (CPB) en Flip de Kam, zie de video

02 juni 2010

Economie is het belangrijkste item in de verkiezingen. De berekeningen die het Centraal Plan Bureau maakte over de effecten van de verschillende partijplannen, komen dan ook prominent aan bod in elk verkiezingsdebat. Maandag 31 mei 2010 discussieerden RUG-econoom Flip de Kam en CPB-econoom Marcel Lever over het realiteitsgehalte van deze rekenexercities. 'Nederland zal na 9 juni van een koude kermis thuis komen,' voorspelt De Kam. Als het CPB de combinaties van de plannen van eventuele coalitiepartners doorrekent, zal blijken dat er weglekeffecten zijn en dat de koopkracht lager uitvalt.

Zie de video-samenvatting.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 10:43

Meer nieuws

 • 21 januari 2019

  Change | Oratie Nancy Kamp-Roelands op 22 januari

  Door grote uitdagingen op het gebied van milieu, maatschappij, economie en technologie veranderen onze omgeving snel. Ook de rol van het bedrijfsleven in de samenleving verandert. Het idee dat een meer waardengedreven bedrijfsmodel voor meerdere stakeholders...

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...