Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ahmed Marcouch over integratie en inburgering

10 juni 2010

Op dinsdag 15 juni 2010 organiseert het instituut voor Integratie en Sociale Weerbaarheid een Engelstalig symposium ‘Identity and civic integration’. Tijdens dit symposium wordt vanuit verschillende invalshoeken ingegaan op het thema integratie met bijzondere aandacht voor vraagstukken rond identiteit, inburgering en ongewenste processen van segregatie.

In het ochtendgedeelte van dit symposium zullen prof.dr. Marilynn Brewer (expert op het gebied van identiteitsvorming, eredoctor aan de Rijksuniversiteit Groningen), prof.dr. Thomas DiPrete (expert op het gebied van segregatie) en prof.dr. Roland Pierik (Universiteit van Amsterdam, expert op het gebied van burgerschapsbenaderingen) lezingen geven. Op elk van deze lezingen zal door een onderzoeker van de Rijksuniversiteit Groningen worden gereageerd en zal een vergelijking worden gemaakt met het eigen werk.

Tijdens de middag zullen Ahmed Marcouch (aankomend tweede kamerlid voor PvdA), Marilyn Haimé (directeur Inburgering en Integratie, VROM) en Nora Asrami (Contactorgaan Moslims en Overheid) vanuit hun ervaringen en inzichten vanuit de praktijk hun visie geven. Een panel zal op elk van deze lezingen reageren. Dit alles zal gebeuren onder leiding van dagvoorzitter Jacques Wallage.

Het symposium wordt gehouden op dinsdag 15 juni van 9.00–17.00 uur in de Doopsgezinde Kerk in Groningen. De kosten voor dit symposium zijn 25 euro en u kunt zich aanmelden via www.instituutisw.nl. Hier vindt u meer informatie, waaronder het volledige programma.

Laatst gewijzigd:30 november 2017 15:56

Meer nieuws

 • 17 september 2018

  Pesten is een probleem van ons allemaal

  Van leerkrachten wordt veel verwacht; naast een stimulerend academisch klimaat, moeten ze er ook voor zorgen dat er niet gepest wordt in de klas. Ze zijn echter niet voldoende opgeleid om pesten effectief aan te kunnen pakken. Bovendien ontbreekt er...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Acceptatie van gaswinning nog verder gedaald

  De acceptatie van gaswinning is nog verder gedaald, de negatieve emoties worden sterker. Dat blijkt onder andere uit de resultaten van de vijfde meting van een langdurig onderzoek dat de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) sinds 2013 uitvoert naar de...