Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Koninklijke onderscheiding voor hoogleraar Tandheelkunde Warner Kalk

10 juni 2010

Prof.dr. Warner Kalk is bij zijn afscheid als hoogleraar Tandheelkunde en hoofd van het UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Haren, de heer Mark Boumans.

 
Kalk behaalde in 1970 zijn tandartsdiploma aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens werkte hij van 1970 tot 1985 aan de opleiding van de VU in Amsterdam. Daar rondde hij in 1979 zijn proefschrift af met de titel ‘Een kunstgebit, een blij bezit?’. Van 1985 tot 1998 was hij hoogleraar in de restauratieve Tandheelkunde aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. In 1998 volgde zijn benoeming tot hoogleraar en hoofd van de afdeling Orale Functieleer en Prothetische Tandheelkunde van de opleiding Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Kalk is in zijn 40-jarige loopbaan betrokken geweest bij de opleiding en nascholing van meer dan een derde van alle tandartsen in Nederland.

 
Contactinformatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting van het UMCG, bereikbaar op telefoonnummer (050) 361 22 00  

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...