Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Koninklijke onderscheiding voor hoogleraar Tandheelkunde Warner Kalk

10 juni 2010

Prof.dr. Warner Kalk is bij zijn afscheid als hoogleraar Tandheelkunde en hoofd van het UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Haren, de heer Mark Boumans.

 
Kalk behaalde in 1970 zijn tandartsdiploma aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens werkte hij van 1970 tot 1985 aan de opleiding van de VU in Amsterdam. Daar rondde hij in 1979 zijn proefschrift af met de titel ‘Een kunstgebit, een blij bezit?’. Van 1985 tot 1998 was hij hoogleraar in de restauratieve Tandheelkunde aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. In 1998 volgde zijn benoeming tot hoogleraar en hoofd van de afdeling Orale Functieleer en Prothetische Tandheelkunde van de opleiding Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Kalk is in zijn 40-jarige loopbaan betrokken geweest bij de opleiding en nascholing van meer dan een derde van alle tandartsen in Nederland.

 
Contactinformatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting van het UMCG, bereikbaar op telefoonnummer (050) 361 22 00  

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...