Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Koninklijke onderscheiding voor hoogleraar Tandheelkunde Warner Kalk

10 juni 2010

Prof.dr. Warner Kalk is bij zijn afscheid als hoogleraar Tandheelkunde en hoofd van het UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Haren, de heer Mark Boumans.

 
Kalk behaalde in 1970 zijn tandartsdiploma aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens werkte hij van 1970 tot 1985 aan de opleiding van de VU in Amsterdam. Daar rondde hij in 1979 zijn proefschrift af met de titel ‘Een kunstgebit, een blij bezit?’. Van 1985 tot 1998 was hij hoogleraar in de restauratieve Tandheelkunde aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. In 1998 volgde zijn benoeming tot hoogleraar en hoofd van de afdeling Orale Functieleer en Prothetische Tandheelkunde van de opleiding Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Kalk is in zijn 40-jarige loopbaan betrokken geweest bij de opleiding en nascholing van meer dan een derde van alle tandartsen in Nederland.

 
Contactinformatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting van het UMCG, bereikbaar op telefoonnummer (050) 361 22 00  

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...