Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Video Kinderuniversiteit

10 juni 2010

Maandag 7 juni kwamen 750 kinderen van 28 verschillende basisscholen uit Noord-Nederland naar de Rijksuniversiteit Groningen om daar les te krijgen van een echte professor.

Ieder jaar organiseert de Rijksuniversiteit Groningen de Kinderuniversiteit, een leerzaam en leuk college speciaal voor leerlingen van de groepen 6 en 7 uit het basisonderwijs in Groningen, Friesland en Drenthe. Dit jaar ging het college over ‘erbij horen’. Prof. dr. Tom Postmes, hoogleraar sociale psychologie, vertelde over zijn onderzoek naar groepsgedrag. Waarom willen mensen (dus ook kinderen) zo graag bij een groep horen? Wat gebeurt er als je niet bij de groep hoort? Wat is eigenlijk ‘normaal’? En hoe kun je groepsgedrag onderzoeken?

Contact: Esther Marije Klop, coördinator Scholierenacademie, e.m.klop@rug.nl,  050-3638184

Laatst gewijzigd:02 oktober 2017 12:52

Meer nieuws

 • 23 april 2019

  Van paperclip tot patent

  Hoe kan het dat een albatros niet te pletter slaat als hij landt? Of dat zijn grote vleugels niet breken als gevolg van de luchtweerstand? Volgens de wetten van de aerodynamica zou je dat verwachten. Professor Eize Stamhuis heeft echter ontdekt dat...

 • 02 april 2019

  ‘Verliesgevoelens bepalen stemgedrag’

  'Iedereen hier vindt het mooi dat de universiteit terug is in Friesland.’ Aan het woord is Caspar van den Berg, hoogleraar Global and Local Governance op de Campus Fryslân van de RUG. Van den Berg kent ‘de regio’ en kan vanuit theorie én praktijk commentaar...

 • 29 maart 2019

  Prof.dr. Jeff De Hosson koninklijk onderscheiden

  Vrijdag 29 maart werd prof.dr. J. Th. M. De Hosson koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Waarnemend burgemeester Koos Wiersma van de gemeente Westerkwartier decoreerde hem in de Aula van het Academiegebouw, na afloop...