Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Video Kinderuniversiteit

10 juni 2010

Maandag 7 juni kwamen 750 kinderen van 28 verschillende basisscholen uit Noord-Nederland naar de Rijksuniversiteit Groningen om daar les te krijgen van een echte professor.

Ieder jaar organiseert de Rijksuniversiteit Groningen de Kinderuniversiteit, een leerzaam en leuk college speciaal voor leerlingen van de groepen 6 en 7 uit het basisonderwijs in Groningen, Friesland en Drenthe. Dit jaar ging het college over ‘erbij horen’. Prof. dr. Tom Postmes, hoogleraar sociale psychologie, vertelde over zijn onderzoek naar groepsgedrag. Waarom willen mensen (dus ook kinderen) zo graag bij een groep horen? Wat gebeurt er als je niet bij de groep hoort? Wat is eigenlijk ‘normaal’? En hoe kun je groepsgedrag onderzoeken?

Contact: Esther Marije Klop, coördinator Scholierenacademie, e.m.klop@rug.nl,  050-3638184

Laatst gewijzigd:02 oktober 2017 12:52

Meer nieuws