Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Video Kinderuniversiteit

10 juni 2010

Maandag 7 juni kwamen 750 kinderen van 28 verschillende basisscholen uit Noord-Nederland naar de Rijksuniversiteit Groningen om daar les te krijgen van een echte professor.

Ieder jaar organiseert de Rijksuniversiteit Groningen de Kinderuniversiteit, een leerzaam en leuk college speciaal voor leerlingen van de groepen 6 en 7 uit het basisonderwijs in Groningen, Friesland en Drenthe. Dit jaar ging het college over ‘erbij horen’. Prof. dr. Tom Postmes, hoogleraar sociale psychologie, vertelde over zijn onderzoek naar groepsgedrag. Waarom willen mensen (dus ook kinderen) zo graag bij een groep horen? Wat gebeurt er als je niet bij de groep hoort? Wat is eigenlijk ‘normaal’? En hoe kun je groepsgedrag onderzoeken?

Contact: Esther Marije Klop, coördinator Scholierenacademie, e.m.klop@rug.nl,  050-3638184

Laatst gewijzigd:02 oktober 2017 12:52

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...