Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Start programma kinderopvang voor gastwetenschappers

09 juni 2010

Vanaf 1 juni 2010 biedt de Rijksuniversiteit Groningen kinderopvang aan voor gastdocenten en gastonderzoekers. Ook bezoekers die congressen van de universiteit bijwonen, kunnen van de opvang gebruik maken. Het gaat om een proefperiode voor het jaar 2010 en 2011.

Dit vernieuwende kinderopvang programma is georganiseerd in samenwerking met de Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG). Het programma is bedoeld voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Voor dit kinderopvang programma heeft de universiteit eerder dit jaar een subsidie toegekend gekregen van dertigduizend dollar van de Elsevier Foundation. Hierdoor kan de RUG het programma gratis aanbieden.

Een belangrijk doel van het speciale kinderopvang programma is het bevorderen van de doorstroom van vrouwen in de wetenschap. Het sluit goed aan bij reeds bestaande initiatieven om de doorstroom van vrouwen te bevorderen zoals het mentoringprogramma voor vrouwelijk wetenschappelijk personeel en de Rosalind Franklin Fellowships.

Bij de decentrale P&O-afdelingen is een flyer beschikbaar met meer informatie over dit programma en de aanmeldingsprocedure. Deze flyer kunt u ook vinden op www.rug.nl/medewerkers/voorzieningen.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Delinah Halvorson-Molen, beleidsmedewerker, mail: d.halvorson-molen@rug.nl, telefoon: 050 363 5353.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:05
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....