Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Fred Keijzer: Filosofie van de Toekomst - Over Nut en Noodzaak van Sciencefiction

10 juni 2010
verschijnt 12 juni 2010
verschijnt 12 juni 2010

Op zaterdag 12 juni 2010 verschijnt: "Filosofie van de Toekomst - Over nut en noodzaak van sciencefiction" door Fred Keijzer bij uitgeverij Lemniscaat (ISBN 9789047702146). 

Het is hoog tijd dat we onze ogen openen voor de mogelijke werelden van morgen. Sciencefiction levert ons de verbeeldingskracht die daarvoor nodig is. Meer dan welk ander genre ook vormt sciencefiction een gedurfde combinatie van analyse en speculatie. Het is een hogedrukspuit met ideeën die op de lezer worden afgevuurd - lang niet altijd raak natuurlijk, maar de voltreffers veranderen de wereld van iedereen die zich hieraan bloot wil stellen.

Fred Keijzer laat de lezer delen in the sense of wonder waardoor hijzelf verslingerd raakte aan sciencefiction. Hij steekt SF-junks een hart onder de riem en verleidt geheelonthouders tot een verkenning van de rijkdommen van het genre.

 

"Goede sciencefiction zorgt ervoor dat allerlei gekke, leuke, geloofwaardige, absurde en soms angstaanjagende scenario's over de wereld en onszelf voor even helemaal waar en helemaal concreet worden."

Fred Keijzer

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:20

Meer nieuws