Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Genetica in finale Academische Jaarprijs

10 juni 2010

De afdeling Genetica van het UMCG is genomineerd voor de finale van de Academische Jaarprijs 2010. De Academische Jaarprijs is bestemd voor de beste vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar een breed publiek. Het team met het meest creatieve communicatieplan ontvangt daarbij de hoofdprijs van 100.000 euro om het ingediende plan ook daadwerkelijk te realiseren.

Voor de finale zijn in totaal 27 plannen ingediend. De jury, onder leiding van voorzitter Rick van der Ploeg, selecteerde daaruit 5 plannen en maakte de selectie en finalisten eerder deze week bekend. De finale vindt plaats op woensdag 27 oktober in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

De volgende teams strijden om de hoofdprijs:

1. Team Bekdemir | Technische Universiteit Eindhoven | Brandschone verbranding!

2. Team Ferrari | Leids Universitair Medisch Centrum | Kies de Aanval

3. Team Gelderblom | Universiteit Utrecht | Spel van de Gouden Eeuw

4. Team Lentink | Wageningen Universiteit | Vliegkunstenaars

5. Team Wijmenga | Universitair Medisch Centrum Groningen | GENen kraken in GroningGEN: een ontdekkingstocht met de LifeLinesExpress

De Academische Jaarprijs is in het leven geroepen ter stimulering van de wetenschapscommunicatie in Nederland.

 

Volg ons team op onze blog Facebook Hyves   en Twitter en stem op ons tijdens de wedstrijd in september-oktober!

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:20
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 15 juni 2018

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD Instellingen die verslavingszorg aanbieden, doen er verstandig aan om patiënten direct bij intake te screenen op ADHD. Dat vindt promovendus en psychiater in opleiding Katelijne van Emmerik-van...

 • 07 juni 2018

  Hoge sterfte onder leverpatiëntjes toont belang van levende donatie

  Twintig procent van de patiëntjes jonger dan zes maanden met de zeldzame leverziekte galgangatresie en ernstige leverbeschadiging die tussen 2001 en 2014 op de wachtlijst voor een levertransplantatie stonden, overleed voor een geschikte donorlever beschikbaar...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...