Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Genetica in finale Academische Jaarprijs

10 juni 2010

De afdeling Genetica van het UMCG is genomineerd voor de finale van de Academische Jaarprijs 2010. De Academische Jaarprijs is bestemd voor de beste vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar een breed publiek. Het team met het meest creatieve communicatieplan ontvangt daarbij de hoofdprijs van 100.000 euro om het ingediende plan ook daadwerkelijk te realiseren.

Voor de finale zijn in totaal 27 plannen ingediend. De jury, onder leiding van voorzitter Rick van der Ploeg, selecteerde daaruit 5 plannen en maakte de selectie en finalisten eerder deze week bekend. De finale vindt plaats op woensdag 27 oktober in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

De volgende teams strijden om de hoofdprijs:

1. Team Bekdemir | Technische Universiteit Eindhoven | Brandschone verbranding!

2. Team Ferrari | Leids Universitair Medisch Centrum | Kies de Aanval

3. Team Gelderblom | Universiteit Utrecht | Spel van de Gouden Eeuw

4. Team Lentink | Wageningen Universiteit | Vliegkunstenaars

5. Team Wijmenga | Universitair Medisch Centrum Groningen | GENen kraken in GroningGEN: een ontdekkingstocht met de LifeLinesExpress

De Academische Jaarprijs is in het leven geroepen ter stimulering van de wetenschapscommunicatie in Nederland.

 

Volg ons team op onze blog Facebook Hyves   en Twitter en stem op ons tijdens de wedstrijd in september-oktober!

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:20

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Koninklijke onderscheiding voor professor dr. Cisca Wijmenga

  Cisca Wijmenga, hoogleraar humane genetica aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, kreeg woensdag 19 september uit handen van locoburgemeester Ton Schroor van de gemeente Groningen een koninklijke onderscheiding. Wijmenga is benoemd tot Ridder...

 • 10 september 2018

  ZonMW-subsidie voor studie naar niertransplantatie

  Onderzoekers van de sectie Nefrologie & Transplantatie van het UMCG hebben een subsidie van maar liefst 1,2 miljoen euro gekregen van Zon MW. De subsidie is voor een groot multicenter onderzoek bij patiënten ouder dan 65 jaar die een niertransplantatie...

 • 07 september 2018

  UMCG onderzoekt effect behandeling met virtual reality voor fantoompijn

  Het UMCG doet mee aan een groot internationaal onderzoek naar een nieuwe behandeling van fantoompijn. Bij deze behandeling krijgen patiënten trainingen met behulp van virtual reality en augmented reality.