Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Truuske de Bock benoemd tot hoogleraar Oncologische Epidemiologie

23 juni 2010

Dr. G.H. de Bock is per 1 juni 2010 benoemd tot hoogleraar Oncologische Epidemiologie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Zij richt zich in haar onderzoek vooral op de vroege screening op de aanwezigheid van kanker en follow-up na een behandeling voor kanker.

Truuske de Bock (Schalkwijk, 1962) studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in 1994 tot doctor in de Medische Wetenschappen. Zij werkte vanaf 1988 als onderzoeker bij de afdelingen Huisartsgeneeskunde en Medische Besliskunde van het LUMC. Vanaf 2004 werkt zij bij de disciplinegroep Epidemiologie van het UMCG op het gebied van onderzoek en onderwijs op het gebied van Epidemiologie en Oncologie. Verder is zij lid van commissies van de Gezondheidsraad en het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Koninklijke onderscheiding voor professor dr. Cisca Wijmenga

  Cisca Wijmenga, hoogleraar humane genetica aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, kreeg woensdag 19 september uit handen van locoburgemeester Ton Schroor van de gemeente Groningen een koninklijke onderscheiding. Wijmenga is benoemd tot Ridder...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 10 september 2018

  ZonMW-subsidie voor studie naar niertransplantatie

  Onderzoekers van de sectie Nefrologie & Transplantatie van het UMCG hebben een subsidie van maar liefst 1,2 miljoen euro gekregen van Zon MW. De subsidie is voor een groot multicenter onderzoek bij patiënten ouder dan 65 jaar die een niertransplantatie...