Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Truuske de Bock benoemd tot hoogleraar Oncologische Epidemiologie

23 juni 2010

Dr. G.H. de Bock is per 1 juni 2010 benoemd tot hoogleraar Oncologische Epidemiologie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Zij richt zich in haar onderzoek vooral op de vroege screening op de aanwezigheid van kanker en follow-up na een behandeling voor kanker.

Truuske de Bock (Schalkwijk, 1962) studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in 1994 tot doctor in de Medische Wetenschappen. Zij werkte vanaf 1988 als onderzoeker bij de afdelingen Huisartsgeneeskunde en Medische Besliskunde van het LUMC. Vanaf 2004 werkt zij bij de disciplinegroep Epidemiologie van het UMCG op het gebied van onderzoek en onderwijs op het gebied van Epidemiologie en Oncologie. Verder is zij lid van commissies van de Gezondheidsraad en het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...