Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Truuske de Bock benoemd tot hoogleraar Oncologische Epidemiologie

23 juni 2010

Dr. G.H. de Bock is per 1 juni 2010 benoemd tot hoogleraar Oncologische Epidemiologie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Zij richt zich in haar onderzoek vooral op de vroege screening op de aanwezigheid van kanker en follow-up na een behandeling voor kanker.

Truuske de Bock (Schalkwijk, 1962) studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in 1994 tot doctor in de Medische Wetenschappen. Zij werkte vanaf 1988 als onderzoeker bij de afdelingen Huisartsgeneeskunde en Medische Besliskunde van het LUMC. Vanaf 2004 werkt zij bij de disciplinegroep Epidemiologie van het UMCG op het gebied van onderzoek en onderwijs op het gebied van Epidemiologie en Oncologie. Verder is zij lid van commissies van de Gezondheidsraad en het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 15 juni 2018

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD Instellingen die verslavingszorg aanbieden, doen er verstandig aan om patiënten direct bij intake te screenen op ADHD. Dat vindt promovendus en psychiater in opleiding Katelijne van Emmerik-van...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 07 juni 2018

  Hoge sterfte onder leverpatiëntjes toont belang van levende donatie

  Twintig procent van de patiëntjes jonger dan zes maanden met de zeldzame leverziekte galgangatresie en ernstige leverbeschadiging die tussen 2001 en 2014 op de wachtlijst voor een levertransplantatie stonden, overleed voor een geschikte donorlever beschikbaar...