Truuske de Bock benoemd tot hoogleraar Oncologische Epidemiologie

23 juni 2010

Dr. G.H. de Bock is per 1 juni 2010 benoemd tot hoogleraar Oncologische Epidemiologie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Zij richt zich in haar onderzoek vooral op de vroege screening op de aanwezigheid van kanker en follow-up na een behandeling voor kanker.

Truuske de Bock (Schalkwijk, 1962) studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in 1994 tot doctor in de Medische Wetenschappen. Zij werkte vanaf 1988 als onderzoeker bij de afdelingen Huisartsgeneeskunde en Medische Besliskunde van het LUMC. Vanaf 2004 werkt zij bij de disciplinegroep Epidemiologie van het UMCG op het gebied van onderzoek en onderwijs op het gebied van Epidemiologie en Oncologie. Verder is zij lid van commissies van de Gezondheidsraad en het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13