Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bert Scholtens benoemd tot hoogleraar Econonomics of Sustainability

16 juni 2010

Per 1 juni 2010 is prof.dr. L.J.R. Scholtens benoemd tot bijzonder hoogleraar in The Economics of Sustainability aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde: de J.L. Boumaleerstoel. Scholtens is aangesteld vanwege C.R. Rao Stichting, die tot doel heeft het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de statistiek, econometrie en aanverwante gebieden te bevorderen. De J.L. Boumaleerstoel (0,2 fte) wordt gefinancierd door SNS Reaal en draagt bij aan onderzoek en onderwijs inzake duurzaamheid, energiestudie en maatschappelijk ondernemen, vanuit een financieel-economisch perspectief.

Bert Scholtens (Winsum, 1959) studeerde algemene economie aan de RUG. In 1994 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift ‘Towards a theory of international financial intermediation’, terwijl hij als beleidsmedewerker aan de Postbank/NMB Postbank verbonden was. Na zijn promotie werkte hij als universitair docent (UD) Internationale Economie en universitair docent Financiële Instellingen aan de UvA. In 1999 maakte hij de overstap naar de RUG, waar hij universitair docent Financiering, Belegging en Accounting werd en in 2001 hoofddocent. In 2004 werd Scholtens reeds benoemd tot hoogleraar Duurzaamheid en financiële instellingen, namens de Stichting tot Bevordering van Financierings-, Beleggings- en Accountingonderzoek Groningen.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...