Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bert Scholtens benoemd tot hoogleraar Econonomics of Sustainability

16 juni 2010

Per 1 juni 2010 is prof.dr. L.J.R. Scholtens benoemd tot bijzonder hoogleraar in The Economics of Sustainability aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde: de J.L. Boumaleerstoel. Scholtens is aangesteld vanwege C.R. Rao Stichting, die tot doel heeft het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de statistiek, econometrie en aanverwante gebieden te bevorderen. De J.L. Boumaleerstoel (0,2 fte) wordt gefinancierd door SNS Reaal en draagt bij aan onderzoek en onderwijs inzake duurzaamheid, energiestudie en maatschappelijk ondernemen, vanuit een financieel-economisch perspectief.

Bert Scholtens (Winsum, 1959) studeerde algemene economie aan de RUG. In 1994 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift ‘Towards a theory of international financial intermediation’, terwijl hij als beleidsmedewerker aan de Postbank/NMB Postbank verbonden was. Na zijn promotie werkte hij als universitair docent (UD) Internationale Economie en universitair docent Financiële Instellingen aan de UvA. In 1999 maakte hij de overstap naar de RUG, waar hij universitair docent Financiering, Belegging en Accounting werd en in 2001 hoofddocent. In 2004 werd Scholtens reeds benoemd tot hoogleraar Duurzaamheid en financiële instellingen, namens de Stichting tot Bevordering van Financierings-, Beleggings- en Accountingonderzoek Groningen.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...