Bert Scholtens benoemd tot hoogleraar Econonomics of Sustainability

16 juni 2010

Per 1 juni 2010 is prof.dr. L.J.R. Scholtens benoemd tot bijzonder hoogleraar in The Economics of Sustainability aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde: de J.L. Boumaleerstoel. Scholtens is aangesteld vanwege C.R. Rao Stichting, die tot doel heeft het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de statistiek, econometrie en aanverwante gebieden te bevorderen. De J.L. Boumaleerstoel (0,2 fte) wordt gefinancierd door SNS Reaal en draagt bij aan onderzoek en onderwijs inzake duurzaamheid, energiestudie en maatschappelijk ondernemen, vanuit een financieel-economisch perspectief.

Bert Scholtens (Winsum, 1959) studeerde algemene economie aan de RUG. In 1994 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift ‘Towards a theory of international financial intermediation’, terwijl hij als beleidsmedewerker aan de Postbank/NMB Postbank verbonden was. Na zijn promotie werkte hij als universitair docent (UD) Internationale Economie en universitair docent Financiële Instellingen aan de UvA. In 1999 maakte hij de overstap naar de RUG, waar hij universitair docent Financiering, Belegging en Accounting werd en in 2001 hoofddocent. In 2004 werd Scholtens reeds benoemd tot hoogleraar Duurzaamheid en financiële instellingen, namens de Stichting tot Bevordering van Financierings-, Beleggings- en Accountingonderzoek Groningen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13