Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Internationale conferentie over 'Europe between Europeanisation and globalisation'

08 juni 2010

Aan de Rijksuniversiteit Groningen vindt van 14-23 juni een 10-daagse internationale conferentie plaats voor studenten European Studies van 8 deelnemende Europese universiteiten. De studenten komen uit tenminste 35 landen binnen en buiten Europa. Het centrale thema is 'Europe between Europeanisation and globalisation'.  

Alhoewel globalisering en Europese integratie beschouwd kunnen worden als processen die elkaar kunnen versterken, wordt het tegenovergestelde vaak beweerd: globalisering staat Europese integratie in de weg. Het onderzoek naar de diverse dimensies van globalisering die zowel eenheidsversterkend alsook differentiërend kunnen werken binnen het kader van de Europese integratie biedt interessante invalshoeken en wetenschappelijke uitdagingen. Van 14-23 juni zullen de studenten samen met experts dit thema onderzoeken aan de hand van vier subthema’s: ‘Europese integratie: een model voor de rest van de wereld?’; ‘Het positioneren van de EU: beeld en imago’; ‘Globalisering als sociaal proces,met migratie als case-study’; ‘Het construeren van een culturele identiteit van Europa’.  

Het programma van deze conferentie omvat een scala aan lezingen van internationaal gerenommeerde sprekers, discussiefora, seminars en workshops. Een aantal lezingen en kunstprojecten zal voor een groter publiek toegankelijk zijn.

Lees verder: http://www.rug.nl/let/nieuws/LetArchief/2010/20100614_InternationaleConferentieEuropeanStudies

 

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...