Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Internationale conferentie over 'Europe between Europeanisation and globalisation'

08 juni 2010

Aan de Rijksuniversiteit Groningen vindt van 14-23 juni een 10-daagse internationale conferentie plaats voor studenten European Studies van 8 deelnemende Europese universiteiten. De studenten komen uit tenminste 35 landen binnen en buiten Europa. Het centrale thema is 'Europe between Europeanisation and globalisation'.  

Alhoewel globalisering en Europese integratie beschouwd kunnen worden als processen die elkaar kunnen versterken, wordt het tegenovergestelde vaak beweerd: globalisering staat Europese integratie in de weg. Het onderzoek naar de diverse dimensies van globalisering die zowel eenheidsversterkend alsook differentiërend kunnen werken binnen het kader van de Europese integratie biedt interessante invalshoeken en wetenschappelijke uitdagingen. Van 14-23 juni zullen de studenten samen met experts dit thema onderzoeken aan de hand van vier subthema’s: ‘Europese integratie: een model voor de rest van de wereld?’; ‘Het positioneren van de EU: beeld en imago’; ‘Globalisering als sociaal proces,met migratie als case-study’; ‘Het construeren van een culturele identiteit van Europa’.  

Het programma van deze conferentie omvat een scala aan lezingen van internationaal gerenommeerde sprekers, discussiefora, seminars en workshops. Een aantal lezingen en kunstprojecten zal voor een groter publiek toegankelijk zijn.

Lees verder: http://www.rug.nl/let/nieuws/LetArchief/2010/20100614_InternationaleConferentieEuropeanStudies

 

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart