Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Internationale conferentie over 'Europe between Europeanisation and globalisation'

08 juni 2010

Aan de Rijksuniversiteit Groningen vindt van 14-23 juni een 10-daagse internationale conferentie plaats voor studenten European Studies van 8 deelnemende Europese universiteiten. De studenten komen uit tenminste 35 landen binnen en buiten Europa. Het centrale thema is 'Europe between Europeanisation and globalisation'.  

Alhoewel globalisering en Europese integratie beschouwd kunnen worden als processen die elkaar kunnen versterken, wordt het tegenovergestelde vaak beweerd: globalisering staat Europese integratie in de weg. Het onderzoek naar de diverse dimensies van globalisering die zowel eenheidsversterkend alsook differentiërend kunnen werken binnen het kader van de Europese integratie biedt interessante invalshoeken en wetenschappelijke uitdagingen. Van 14-23 juni zullen de studenten samen met experts dit thema onderzoeken aan de hand van vier subthema’s: ‘Europese integratie: een model voor de rest van de wereld?’; ‘Het positioneren van de EU: beeld en imago’; ‘Globalisering als sociaal proces,met migratie als case-study’; ‘Het construeren van een culturele identiteit van Europa’.  

Het programma van deze conferentie omvat een scala aan lezingen van internationaal gerenommeerde sprekers, discussiefora, seminars en workshops. Een aantal lezingen en kunstprojecten zal voor een groter publiek toegankelijk zijn.

Lees verder: http://www.rug.nl/let/nieuws/LetArchief/2010/20100614_InternationaleConferentieEuropeanStudies

 

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.