Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Robert Schoevers benoemd tot hoogleraar Psychiatrie

08 juni 2010

Dr. R.A. Schoevers is per 1 mei 2010 benoemd tot hoogleraar Psychiatrie en afdelingshoofd bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij richt zich in zijn onderzoekswerk vooral op de epidemiologie en behandeling van depressie en op het thema comorbiditeit van verslaving en andere psychische stoornissen.

Robert Schoevers (1962) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde aan het VU Medisch Centrum in 2005 cum laude tot doctor in de Medische Wetenschappen op een proefschrift over de epidemiologie van depressie. Hij werkt vanaf 1997 als psychiater en was sinds 2003 werkzaam als opleider psychiatrie en hoofd van de afdeling opleiding, onderzoek en innovatie bij Arkin, de koepelorganisatie voor geestelijke gezondheid en verslavingszorg in de regio Amsterdam.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 16 april 2019

  Nieuwe technieken maken structurele verschillen in DNA zichtbaar

  Alle mensen hebben hetzelfde typisch ‘menselijke’ DNA. Maar er zijn ook verschillen tussen mensen, waardoor ieder van ons een uniek individu is. Onderzoek naar deze verschillen, die onder meer een rol spelen bij een groot aantal ziekten, richt zich...

 • 02 april 2019

  ‘Verliesgevoelens bepalen stemgedrag’

  'Iedereen hier vindt het mooi dat de universiteit terug is in Friesland.’ Aan het woord is Caspar van den Berg, hoogleraar Global and Local Governance op de Campus Fryslân van de RUG. Van den Berg kent ‘de regio’ en kan vanuit theorie én praktijk commentaar...

 • 02 april 2019

  UMCG onderzoekt behandeling tegen geheugenachteruitgang ouderen

  Is het mogelijk om achteruitgang van geheugen en denkvermogen bij ouderen te remmen door hun hersenen letterlijk actiever te maken? Kan stimulatie met zwakke stroompjes op de schedel de veerkracht van hersenen versterken? Hersenonderzoekers van het...