Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Robert Schoevers benoemd tot hoogleraar Psychiatrie

08 juni 2010

Dr. R.A. Schoevers is per 1 mei 2010 benoemd tot hoogleraar Psychiatrie en afdelingshoofd bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij richt zich in zijn onderzoekswerk vooral op de epidemiologie en behandeling van depressie en op het thema comorbiditeit van verslaving en andere psychische stoornissen.

Robert Schoevers (1962) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde aan het VU Medisch Centrum in 2005 cum laude tot doctor in de Medische Wetenschappen op een proefschrift over de epidemiologie van depressie. Hij werkt vanaf 1997 als psychiater en was sinds 2003 werkzaam als opleider psychiatrie en hoofd van de afdeling opleiding, onderzoek en innovatie bij Arkin, de koepelorganisatie voor geestelijke gezondheid en verslavingszorg in de regio Amsterdam.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws