Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Robert Schoevers benoemd tot hoogleraar Psychiatrie

08 juni 2010

Dr. R.A. Schoevers is per 1 mei 2010 benoemd tot hoogleraar Psychiatrie en afdelingshoofd bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij richt zich in zijn onderzoekswerk vooral op de epidemiologie en behandeling van depressie en op het thema comorbiditeit van verslaving en andere psychische stoornissen.

Robert Schoevers (1962) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde aan het VU Medisch Centrum in 2005 cum laude tot doctor in de Medische Wetenschappen op een proefschrift over de epidemiologie van depressie. Hij werkt vanaf 1997 als psychiater en was sinds 2003 werkzaam als opleider psychiatrie en hoofd van de afdeling opleiding, onderzoek en innovatie bij Arkin, de koepelorganisatie voor geestelijke gezondheid en verslavingszorg in de regio Amsterdam.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...