Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Carolina Armenteros benoemd tot Rosalind Franklin Fellow

25 juni 2010

Carolina Armenteros has been a Rosalind Franklin Fellow at the Faculty of Arts since September. She is a historian of ideas specializing in political thought, with an emphasis on European Francophone communities circa 1748-1914.

Joseph de Maistre

Dr Armenteros was educated at Stanford University and the University of Cambridge, where she received a Ph.D. in History in 2004. At Cambridge, she served as a British Academy Postdoctoral Research Fellow (2005-8), and as a Research Fellow of Wolfson College (2005-9), where she now also holds a Visiting Fellowship. To date, most of her research has focused on Joseph de Maistre (1753-1821), the counter-revolutionary founder of sociology and French conservatism. She wrote her Ph.D. dissertation on Maistre’s philosophy of history, a project that has led her to write further on epistemology, sociology, gender theory, historical methodology and moral philosophy.  

Two books

Dr Armenteros has co-edited two books. The New enfant du siècle: Joseph de Maistre as a Writer (2010), is the launch issue of St. Andrews Studies in French History. It reflects on the intersections between Maistre’s thought, and his famous writing practices and personas. Historicising the French Revolution (2008) is a collection of essays exploring how the French Revolution was experienced and portrayed as a historical phenomenon during the nineteenth and twentieth centuries.

Dr Armenteros has likewise contributed articles to the Journal of the History of Ideas and History of Political Thought.

Rosalind Franklin Fellowship

The Rosalind Franklin Fellowship is a tenure-track position that can turn into a professorship following five years of research. Candidates are given the opportunity to train Ph.D. students and set up their own line of research. The fellowship, which is reserved for women, aims to increase the number of high-quality female academic staff at the University.

More information: Dr. C. R. Armenteros

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:20
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 17 juli 2018

  Wout van Bekkum, portret van een pionier

  Moeiteloos vindt hij zijn weg in Jeruzalem en in de National Library daar komt hij net zoveel bekenden tegen als in de Universiteitsbibliotheek van Groningen. Wout van Bekkum, hoogleraar Midden-Oostenstudies, is kind aan huis in de bibliotheek op de...

 • 04 juli 2018

  Met fotostrips beter voorbereid naar de dokter

  Fotostrips lijken een goede manier om patiënten voor te bereiden op een gesprek met een dokter. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Ruth Koops van ’t Jagt. Vooral ouderen en anderen die moeite hebben met een huisarts te communiceren kunnen er veel...

 • 29 juni 2018

  Kijkmiddag scheepswrak Rutten op zaterdag 30 juni

  Aanstaande zaterdag 30 juni organiseert de Rijksuniversiteit Groningen een kijkmiddag bij het wrak van een vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder. Bezoekers zijn van harte welkom bij de opgraving nabij Rutten tussen 13.00 en 16.00 uur...