Student Jeroen Vetter wint derde prijs in Wageningen

30 juni 2010

Op 17 juni vond de Interlandse (Nederland en Vlaanderen) Wetenschapswinkeldag plaats in Wageningen. Tijdens deze inspirerende dag werden ook de Wetenschapswinkelprijzen bekend gemaakt voor de beste wetenschapswinkelonderzoeken van de afgelopen 2 jaar.

Een deskundige jury onder leiding van Jacqueline Cramer, oud-minister van VROM en oud-wetenschapswinkelier koos uit 17 ingezonden projecten de beste drie. De projecten werden beoordeeld op onderzoekskwaliteit, maatschappelijke relevantie, leereffecten voor de student en nut voor de opdrachtgever.

Foto: Guy Ackermans

De Bèta-wetenschapswinkel van de Rijksuniversiteit Groningen viel ook dit keer in de prijzen (2 jaar geleden een eerste prijs). Jeroen Vetter won de derde prijs met zijn onderzoek naar de mogelijkheden om een schoner en duurzamer productieproces van MDI (een kunststof) rendabel te maken.

De eerste prijs ging naar Annick de Vylder van de Wetenschapswinkel Antwerpen met het project: Leidt voorlezen tot een betere leesattitude?

De Wetenschapswinkel in Wageningen vierde op 17 juni ook haar 25-jarig bestaan. Er waren dus naast interessante workshops en lezingen ook volop feestelijkheden. En taart in de prachtige terrastuin.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:41