Wetenschap: Werk aan de Winkel!

08 juni 2010
Wetenschap: werk aan de winkel

Op 8 juni 2010 organiseerden alle Wetenschapswinkels samen een middag waarop onze studenten hun onderzoek aan de hand van posters kwamen presenteren.

Hier een leuke impressie in een filmpje .

Maatschappijgericht onderzoek, hoe werkt dat?

De maatschappelijke relevantie van wetenschappelijk onderzoek wordt steeds belangrijker gevonden. Maar wat komt er allemaal kijken bij maatschappijgericht onderzoek? De Wetenschapswinkels zijn al meer dan 30 jaar de schakels tussen maatschappij en wetenschap. Op d eze postermiddag vertelden onze studenten hoe zij hun maatschappijgerichte onderzoek hebben ervaren.

Wetenschap in de breedste zin

De postermiddag toonde onderzoek op verschillende vakgebieden. Alle vijf de Wetenschapswinkels waren namelijk betrokken bij de postermiddag!

Enkele voorbeelden van onderzoek dat deze middag getoond werd:

• Witte  en zwarte scholen in Groningen (Wetenschapswinkel voor Onderwijs);
  • 100 jaar Terschelling (Wetenschapswinkel Economie en Bedrijfskunde);
  • Energiezuinige straatverlichting (Bèta-wetenschapswinkel);

• Studenten verslaafd aan internet (Wetenschapswinkel Geneeskunde en Volksgezondheid);

• Dyslexie op het voortgezet onderzoek (Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie).

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:41