Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dr. H.B. Winter: Mag er nog noodopvang zijn voor uitgeprocedeerde asielzoekers?

22 mei 2010
Noodopvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers is sinds 1 januari 2010 niet meer toegestaan. Maar wat moet een burgemeester doen als er gezinnen met kinderen of alleenstaande moeders op de stoep staan, vraagt bijzonder hoogleraar toezicht aan de RUG Heinrich Winter zich af in een interview in NRC Handelsblad van 22 mei 2010.
Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...