Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studenten bellen oud-studenten

12 mei 2010

Deze week werd het startschot gegeven voor een nieuw initiatief van het Ubbo Emmius Fonds van de Rijksuniversiteit Groningen: de Alumni Desk. Studenten van de studierichtingen geneeskunde, tandheelkunde en farmacie gaan bij oud-studenten van hun eigen faculteit telefonisch geld werven voor de universiteit.

Tijdens deze actie, die duurt tot eind juni, vragen de studenten om een bijdrage voor de Junior Scientific Masterclass en de Topmaster Medical and Pharmaceutical Drug Innovation. Beide opleidingen bieden talentvolle studenten de mogelijkheid zich al tijdens hun reguliere studie extra te bekwamen in wetenschappelijk onderzoek. Het budget dat de studenten aan deze opleidingen voor apparatuur, literatuur en reizen krijgen is beperkt. De belcampagne is bedoeld om net dat beetje extra financiële steun te krijgen, zodat studenten het maximale uit hun onderzoeksproject kunnen halen.

De Rijksuniversiteit Groningen is de eerste universiteit in Nederland die een dergelijke belcampagne in eigen huis heeft ontwikkeld. De universiteit werd daarbij met raad en daad gesteund door alumnus Jeroen Dietvorst die als oprichter van callcenter CallSupport en voormalig eigenaar van Cendris/BSC een jarenlange ervaring heeft in de callcenter branche.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 09 augustus 2018

  Ben Feringa vanavond in boekenprogramma op NPO 1

  Ben Feringa vanavond in boekenprogramma op NPO 1

 • 27 juli 2018

  Duizenden studenten starten hun studietijd met 'Meatless Monday'

  Op 13 augustus gaat de 50e KEI-week van start en al op de eerste dag worden deelnemende studenten gestimuleerd om geen vlees te eten: de Meatless Monday. Alle KEI-groepjes kunnen in de filialen van Albert Heijn in Groningen speciaal samengestelde vegetarische...