Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studenten bellen oud-studenten

12 mei 2010

Deze week werd het startschot gegeven voor een nieuw initiatief van het Ubbo Emmius Fonds van de Rijksuniversiteit Groningen: de Alumni Desk. Studenten van de studierichtingen geneeskunde, tandheelkunde en farmacie gaan bij oud-studenten van hun eigen faculteit telefonisch geld werven voor de universiteit.

Tijdens deze actie, die duurt tot eind juni, vragen de studenten om een bijdrage voor de Junior Scientific Masterclass en de Topmaster Medical and Pharmaceutical Drug Innovation. Beide opleidingen bieden talentvolle studenten de mogelijkheid zich al tijdens hun reguliere studie extra te bekwamen in wetenschappelijk onderzoek. Het budget dat de studenten aan deze opleidingen voor apparatuur, literatuur en reizen krijgen is beperkt. De belcampagne is bedoeld om net dat beetje extra financiële steun te krijgen, zodat studenten het maximale uit hun onderzoeksproject kunnen halen.

De Rijksuniversiteit Groningen is de eerste universiteit in Nederland die een dergelijke belcampagne in eigen huis heeft ontwikkeld. De universiteit werd daarbij met raad en daad gesteund door alumnus Jeroen Dietvorst die als oprichter van callcenter CallSupport en voormalig eigenaar van Cendris/BSC een jarenlange ervaring heeft in de callcenter branche.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 16 oktober 2018

  Consultatiebureaus voor ouderen niet effectief

  Kan een Consultatiebureau voor ouderen er voor zorgen dat (kwetsbare) ouderen zo gezond mogelijk oud worden? Nee, zo blijkt uit onderzoek van het UMCG, Rijksuniversiteit Groningen, Hogeschool Windesheim en Leyden Academy on Vitality and Ageing.

 • 09 oktober 2018

  Groningen rookvrij: op naar een compleet rookvrije stad?

  Groningen rookvrij: op naar een compleet rookvrije stad? Een opinieartikel van prof. Brigit Toebes en dr. Machteld Hylkema.