Amina Helmi en Joop Schaye krijgen Pastoor Schmeitsprijs voor sterrenkunde

17 mei 2010

Tijdens de Nederlandse Astronomen Conferentie te Cuijk (19 - 21 mei 2010) zal de Pastoor Schmeitsprijs voor Sterrenkunde worden uitgereikt aan prof. dr. Amina Helmi van het Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen en aan dr. Joop Schaye van de Universiteit Leiden.

De prijs wordt eens in de drie jaar toegekend aan een astronoom die in de voorafgaande drie jaar een wetenschappelijke bijdrage heeft geleverd van uitzonderlijk belang. Voorwaarde is dat de winnaar ten tijde van het verschijnen van de publicatie van genoemde bijdrage niet ouder is dan veertig jaar. Het bestuur beslist over de toekenning aan de hand van voordrachten uit de Nederlandse astronomische gemeenschap.

Evenals de vorige keer heeft het bestuur van de Stichting Pastoor Schmeitsprijs ook dit jaar besloten om de prijs toe te kennen aan twee astronomen. Naar de mening van het bestuur waren de twee uiteindelijke kandidaten van vergelijkbare kwaliteit. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 1000 euro voor elk van de twee winnaars.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:24
printOok beschikbaar in het: English