Al meer dan 400 aanmeldingen voor de Kinderuniversiteit 2010

12 mei 2010

Ieder jaar organiseert de Rijksuniversiteit Groningen de Kinderuniversiteit, een leerzaam en leuk college speciaal voor kinderen uit het basisonderwijs. Kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen uit Groningen, Friesland en Drenthe komen op 7 juni 2010 naar het Academiegebouw en krijgen daar college van een echte professor. Alle basisscholen uit de regio ontvingen onlangs een uitnodiging.

Dit jaar gaat het college over ‘erbij horen’. Het college wordt gegeven door prof. dr. Tom Postmes, hoogleraar sociale psychologie bij de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Hij zal vertellen over zijn onderzoek naar groepsgedrag. Waarom willen mensen (en ook kinderen) graag bij een groep horen? Wat gebeurt er als je niet bij de groep hoort? En wat is eigenlijk ‘normaal’? Een moeilijk onderwerp, maar Postmes zal het op een begrijpelijke manier uit te leggen.

Na het college gaan de leerlingen een kijkje nemen in het Universiteitsmuseum. Ze krijgen een rondleiding bij de boeiende tentoonstelling Binnenste Buiten over het menselijk lichaam. Het Universiteitsmuseum heeft een uitgebreid aanbod voor basisscholen, maar ook voor het voortgezet onderwijs en volwassenen.

De Kinderuniversiteit kent altijd hoge bezoekersaantallen. Dit jaar schreven zich in de eerste week al meer dan 400 deelnemers in. Er zijn nog steeds plekken beschikbaar; aanmelden kan via www.rug.nl/kinderuniversiteit. Aanmelden gebeurt per klas en plaatsen worden toegekend op basis van volgorde van aanmelding.

De Kinderuniversiteit wordt georganiseerd door de RUG Scholierenacademie, Studium Generale en het Universiteitsmuseum.
Informatie is te vinden op de website van de Scholierenacademie (www.rug.nl/kinderuniversiteit). Hier zijn ook leuke filmpjes van vorige jaren te zien. De Kinderuniversiteit 2010 vindt plaats op 7 juni. Er is een college om 9.30 uur en een college om 11.00 uur. De colleges vinden plaats in de Offerhauszaal van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (Broerstraat 5).

Over de Kinderuniversiteit:
- dr. Esther Marije Klop, coördinator Scholierenacademie, e.m.klop@rug.nl, 050-3638184.
- prof.dr. Peter Barthel, rector Scholierenacademie, p.d.barthel@rug.nl, 050-3634064.

Over het Universiteitsmuseum:
Drs. Margot Spee, Hoofd Educatie Universiteitsmuseum, m.h.spee@rug.nl, 050-3635798

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13