Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Benoeming Gerard Rakhorst

03 mei 2010

Dr. G. Rakhorst is per 1 mei 2010 benoemd tot bijzonder hoogleraar Biomedical Engineering, in particular Artificial Organs, Diagnostics and Support bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Deze bijzondere leerstoel is ingesteld door het bestuur van de Jan Kornelis de Kock Stichting. De benoeming geldt voor een periode van 5 jaar.

Gerard Rakhorst (Tilburg, 1946) studeerde Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Na jaren een diergeneeskundige praktijk te hebben gehad in Apeldoorn, promoveerde hij in 1991 in Utrecht. Vanaf 1988 werkt hij in Groningen, sinds 2004 als hoofd van de afdeling Kunstmatige organen. Daarnaast is hij als gasthoogleraar BioMedische Technologie bij de Faculteit Ingenieurswetenschappen verbonden aan de Universiteit van Gent.

Hij richt zich in zijn onderzoekswerk vooral op de werking van mechanische hartondersteuning van acuut hartfalen en machinale perfusie van donororganen. Beide technieken worden aangewend ter ondersteuning van orgaantransplantatie.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:14

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...