Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Benoeming Gerard Rakhorst

03 mei 2010

Dr. G. Rakhorst is per 1 mei 2010 benoemd tot bijzonder hoogleraar Biomedical Engineering, in particular Artificial Organs, Diagnostics and Support bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Deze bijzondere leerstoel is ingesteld door het bestuur van de Jan Kornelis de Kock Stichting. De benoeming geldt voor een periode van 5 jaar.

Gerard Rakhorst (Tilburg, 1946) studeerde Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Na jaren een diergeneeskundige praktijk te hebben gehad in Apeldoorn, promoveerde hij in 1991 in Utrecht. Vanaf 1988 werkt hij in Groningen, sinds 2004 als hoofd van de afdeling Kunstmatige organen. Daarnaast is hij als gasthoogleraar BioMedische Technologie bij de Faculteit Ingenieurswetenschappen verbonden aan de Universiteit van Gent.

Hij richt zich in zijn onderzoekswerk vooral op de werking van mechanische hartondersteuning van acuut hartfalen en machinale perfusie van donororganen. Beide technieken worden aangewend ter ondersteuning van orgaantransplantatie.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:14

Meer nieuws