Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Benoeming Gerard Rakhorst

03 mei 2010

Dr. G. Rakhorst is per 1 mei 2010 benoemd tot bijzonder hoogleraar Biomedical Engineering, in particular Artificial Organs, Diagnostics and Support bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Deze bijzondere leerstoel is ingesteld door het bestuur van de Jan Kornelis de Kock Stichting. De benoeming geldt voor een periode van 5 jaar.

Gerard Rakhorst (Tilburg, 1946) studeerde Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Na jaren een diergeneeskundige praktijk te hebben gehad in Apeldoorn, promoveerde hij in 1991 in Utrecht. Vanaf 1988 werkt hij in Groningen, sinds 2004 als hoofd van de afdeling Kunstmatige organen. Daarnaast is hij als gasthoogleraar BioMedische Technologie bij de Faculteit Ingenieurswetenschappen verbonden aan de Universiteit van Gent.

Hij richt zich in zijn onderzoekswerk vooral op de werking van mechanische hartondersteuning van acuut hartfalen en machinale perfusie van donororganen. Beide technieken worden aangewend ter ondersteuning van orgaantransplantatie.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:14

Meer nieuws

 • 02 april 2019

  ‘Verliesgevoelens bepalen stemgedrag’

  'Iedereen hier vindt het mooi dat de universiteit terug is in Friesland.’ Aan het woord is Caspar van den Berg, hoogleraar Global and Local Governance op de Campus Fryslân van de RUG. Van den Berg kent ‘de regio’ en kan vanuit theorie én praktijk commentaar...

 • 29 maart 2019

  Prof.dr. Jeff De Hosson koninklijk onderscheiden

  Vrijdag 29 maart werd prof.dr. J. Th. M. De Hosson koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Waarnemend burgemeester Koos Wiersma van de gemeente Westerkwartier decoreerde hem in de Aula van het Academiegebouw, na afloop...

 • 27 maart 2019

  Huiseigenaar 2,7 procent meer kwijt aan lokale belastingen

  Een huishouden met een eigen woning betaalt dit jaar gemiddeld 2,7 procent meer belasting aan de gemeente, de provincie en het waterschap. De gemeentelijke lasten stijgen gemiddeld 3,5 procent, de waterschapslasten 2,3 procent en de provinciale lasten...