Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG gaat restwarmte effectief gebruiken

14 april 2010

De Rijksuniversiteit Groningen heeft op het Zernikecomplex diverse warmte-koude opslag-installaties aangebracht. De warmte die vrijkomt in grote computerhallen wordt gebruikt om onderwijsgebouwen te verwarmen. Computers produceren veel warmte, maar in de meeste gevallen verdwijnt die warmte ongebruikt uit het gebouw.

Met de aangebrachte installaties wordt op 140 meter diepte warmte en koude opgeslagen. De restwarmte van de rekenhallen komt daar binnenkort bij. Daarmee kunnen zes tot acht gebouwen worden verwarmd. De prognose is dat de RUG door deze maatregel 60 tot 70 procent kan besparen op de energiekosten.

Lees verder:

http://www.rug.nl/duurzaamheid/Nieuwbouw/duurzameNieuwbouw

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:54
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...