Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG gaat restwarmte effectief gebruiken

14 april 2010

De Rijksuniversiteit Groningen heeft op het Zernikecomplex diverse warmte-koude opslag-installaties aangebracht. De warmte die vrijkomt in grote computerhallen wordt gebruikt om onderwijsgebouwen te verwarmen. Computers produceren veel warmte, maar in de meeste gevallen verdwijnt die warmte ongebruikt uit het gebouw.

Met de aangebrachte installaties wordt op 140 meter diepte warmte en koude opgeslagen. De restwarmte van de rekenhallen komt daar binnenkort bij. Daarmee kunnen zes tot acht gebouwen worden verwarmd. De prognose is dat de RUG door deze maatregel 60 tot 70 procent kan besparen op de energiekosten.

Lees verder:

http://www.rug.nl/duurzaamheid/Nieuwbouw/duurzameNieuwbouw

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:54
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...