Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG gaat restwarmte effectief gebruiken

14 april 2010

De Rijksuniversiteit Groningen heeft op het Zernikecomplex diverse warmte-koude opslag-installaties aangebracht. De warmte die vrijkomt in grote computerhallen wordt gebruikt om onderwijsgebouwen te verwarmen. Computers produceren veel warmte, maar in de meeste gevallen verdwijnt die warmte ongebruikt uit het gebouw.

Met de aangebrachte installaties wordt op 140 meter diepte warmte en koude opgeslagen. De restwarmte van de rekenhallen komt daar binnenkort bij. Daarmee kunnen zes tot acht gebouwen worden verwarmd. De prognose is dat de RUG door deze maatregel 60 tot 70 procent kan besparen op de energiekosten.

Lees verder:

http://www.rug.nl/duurzaamheid/Nieuwbouw/duurzameNieuwbouw

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:54
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...