Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG gaat restwarmte effectief gebruiken

14 april 2010

De Rijksuniversiteit Groningen heeft op het Zernikecomplex diverse warmte-koude opslag-installaties aangebracht. De warmte die vrijkomt in grote computerhallen wordt gebruikt om onderwijsgebouwen te verwarmen. Computers produceren veel warmte, maar in de meeste gevallen verdwijnt die warmte ongebruikt uit het gebouw.

Met de aangebrachte installaties wordt op 140 meter diepte warmte en koude opgeslagen. De restwarmte van de rekenhallen komt daar binnenkort bij. Daarmee kunnen zes tot acht gebouwen worden verwarmd. De prognose is dat de RUG door deze maatregel 60 tot 70 procent kan besparen op de energiekosten.

Lees verder:

http://www.rug.nl/duurzaamheid/Nieuwbouw/duurzameNieuwbouw

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:54
printView this page in: English

Meer nieuws