Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Groningse database van proefschriften in Top 20

28 april 2010

De database (repository) met elektronische proefschriften van de Rijksuniversiteit Groningen staat op de negentiende plaats in de Top 400 van het Ranking Web of World Repositories. Deze ranglijst wordt samengesteld volgens criteria van omvang, webzichtbaarheid en het aantal beschikbare pdf's. De ranking is opgesteld door het Cybermetrics Lab van CSIC, de Spaanse organisatie voor wetenschappelijk onderzoek, met als doel 'vrije toegang tot elektronische publicaties en ander academisch materiaal te bevorderen'.

Het openbaar toegankelijke proefschriften-archief van de Universiteitsbibliotheek wordt van alle RUG-repositories het meest gebruikt. Wekelijks worden tienduizenden (hoofdstukken van) elektronische proefschriften gedownload door unieke gebruikers. Het proefschrift dat binnen deze repository op de eerste plaats staat, werd in een week bijna 700 keer gedownload.

Laatst gewijzigd:30 november 2017 15:54

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...