Groningse database van proefschriften in Top 20

28 april 2010

De database (repository) met elektronische proefschriften van de Rijksuniversiteit Groningen staat op de negentiende plaats in de Top 400 van het Ranking Web of World Repositories. Deze ranglijst wordt samengesteld volgens criteria van omvang, webzichtbaarheid en het aantal beschikbare pdf's. De ranking is opgesteld door het Cybermetrics Lab van CSIC, de Spaanse organisatie voor wetenschappelijk onderzoek, met als doel 'vrije toegang tot elektronische publicaties en ander academisch materiaal te bevorderen'.

Het openbaar toegankelijke proefschriften-archief van de Universiteitsbibliotheek wordt van alle RUG-repositories het meest gebruikt. Wekelijks worden tienduizenden (hoofdstukken van) elektronische proefschriften gedownload door unieke gebruikers. Het proefschrift dat binnen deze repository op de eerste plaats staat, werd in een week bijna 700 keer gedownload.

Laatst gewijzigd:30 november 2017 15:54