Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Groningse database van proefschriften in Top 20

28 april 2010

De database (repository) met elektronische proefschriften van de Rijksuniversiteit Groningen staat op de negentiende plaats in de Top 400 van het Ranking Web of World Repositories. Deze ranglijst wordt samengesteld volgens criteria van omvang, webzichtbaarheid en het aantal beschikbare pdf's. De ranking is opgesteld door het Cybermetrics Lab van CSIC, de Spaanse organisatie voor wetenschappelijk onderzoek, met als doel 'vrije toegang tot elektronische publicaties en ander academisch materiaal te bevorderen'.

Het openbaar toegankelijke proefschriften-archief van de Universiteitsbibliotheek wordt van alle RUG-repositories het meest gebruikt. Wekelijks worden tienduizenden (hoofdstukken van) elektronische proefschriften gedownload door unieke gebruikers. Het proefschrift dat binnen deze repository op de eerste plaats staat, werd in een week bijna 700 keer gedownload.

Laatst gewijzigd:30 november 2017 15:54

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...