Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Groningse database van proefschriften in Top 20

28 april 2010

De database (repository) met elektronische proefschriften van de Rijksuniversiteit Groningen staat op de negentiende plaats in de Top 400 van het Ranking Web of World Repositories. Deze ranglijst wordt samengesteld volgens criteria van omvang, webzichtbaarheid en het aantal beschikbare pdf's. De ranking is opgesteld door het Cybermetrics Lab van CSIC, de Spaanse organisatie voor wetenschappelijk onderzoek, met als doel 'vrije toegang tot elektronische publicaties en ander academisch materiaal te bevorderen'.

Het openbaar toegankelijke proefschriften-archief van de Universiteitsbibliotheek wordt van alle RUG-repositories het meest gebruikt. Wekelijks worden tienduizenden (hoofdstukken van) elektronische proefschriften gedownload door unieke gebruikers. Het proefschrift dat binnen deze repository op de eerste plaats staat, werd in een week bijna 700 keer gedownload.

Laatst gewijzigd:30 november 2017 15:54

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...