Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kinderuniversiteit 2010: 'erbij horen'

19 april 2010

Op 7 juni 2010 zal prof. dr. Tom Postmes het college van de zevende editie van de Kinderuniversiteit verzorgen, speciaal voor kinderen uit groep 6 en 7 van de basisschool. Prof. Postmes is hoogleraar Sociale Psychologie. Zijn college zal gaan over het thema 'erbij horen'. Waarom willen mensen (en dus ook kinderen) zo graag bij de groep horen? Wat gebeurt er als je er niet bij hoort? Wat is eigenlijk 'normaal'? En hoe kun je onderzoeken hoe mensen zich in een groep gedragen? Je kunt het allemaal leren tijdens het college van prof. Postmes. Meer informatie...

Na het college kunnen de kinderen een kijkje nemen in het Universiteitsmuseum, bij de boeiende tentoonstelling Binnenste Buiten over het menselijk lichaam. Griezelig? Helemaal niet! Juist heel erg interessant! En er is nog veel meer te zien en te doen voor kinderen uit het basisonderwijs in het Universiteitsmuseum.  

De aanmelding voor de Kinderuniversiteit 2010 is inmiddels gesloten.

Laatst gewijzigd:20 oktober 2016 14:44

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...