Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kinderuniversiteit 2010: 'erbij horen'

19 april 2010

Op 7 juni 2010 zal prof. dr. Tom Postmes het college van de zevende editie van de Kinderuniversiteit verzorgen, speciaal voor kinderen uit groep 6 en 7 van de basisschool. Prof. Postmes is hoogleraar Sociale Psychologie. Zijn college zal gaan over het thema 'erbij horen'. Waarom willen mensen (en dus ook kinderen) zo graag bij de groep horen? Wat gebeurt er als je er niet bij hoort? Wat is eigenlijk 'normaal'? En hoe kun je onderzoeken hoe mensen zich in een groep gedragen? Je kunt het allemaal leren tijdens het college van prof. Postmes. Meer informatie...

Na het college kunnen de kinderen een kijkje nemen in het Universiteitsmuseum, bij de boeiende tentoonstelling Binnenste Buiten over het menselijk lichaam. Griezelig? Helemaal niet! Juist heel erg interessant! En er is nog veel meer te zien en te doen voor kinderen uit het basisonderwijs in het Universiteitsmuseum.  

De aanmelding voor de Kinderuniversiteit 2010 is inmiddels gesloten.

Laatst gewijzigd:20 oktober 2016 14:44

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...