Fietstocht ter gelegenheid van 65 jaar bevrijding Groningen

14 april 2010

Het Canadees Studiecentrum organiseert vrijdag 16 april van 13.00 tot 16.00 uur een fietstocht ter gelegenheid van 65 jaar bevrijding van Groningen. Ter herdenking van de bevrijding van de stad door Canadese geallieerden wordt een fietstocht georganiseerd langs diverse locaties die in de slag om de bevrijding van de stad een rol hebben gespeeld, waaronder het Stadspark, het Noorderplantsoen en de kamer waarin de Duitse troepen de overgave tekenden.

Gids is dr. G.J. Ashworth, hoogleraar aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de RUG en auteur van The city as battlefield: the liberation of Groningen, April 1945. Om ongeveer 15.00 uur eindigt de tocht bij het Academiegebouw, waar een drankje klaar staat. In geval van slecht weer wordt de fietstocht vervangen door eenpresentatie.
Tijdens de fietstocht (en eventueel de presentatie) is de voertaal Engels.

Voor geïnteresseerden die geen fiets hebben kan een fiets worden verzorgd. Dat is gratis, net als de deelname zelf.

Opgave is mogelijk via het e-mailadres studenten.canada.let@rug.nl.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13