Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Fietstocht ter gelegenheid van 65 jaar bevrijding Groningen

14 april 2010

Het Canadees Studiecentrum organiseert vrijdag 16 april van 13.00 tot 16.00 uur een fietstocht ter gelegenheid van 65 jaar bevrijding van Groningen. Ter herdenking van de bevrijding van de stad door Canadese geallieerden wordt een fietstocht georganiseerd langs diverse locaties die in de slag om de bevrijding van de stad een rol hebben gespeeld, waaronder het Stadspark, het Noorderplantsoen en de kamer waarin de Duitse troepen de overgave tekenden.

Gids is dr. G.J. Ashworth, hoogleraar aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de RUG en auteur van The city as battlefield: the liberation of Groningen, April 1945. Om ongeveer 15.00 uur eindigt de tocht bij het Academiegebouw, waar een drankje klaar staat. In geval van slecht weer wordt de fietstocht vervangen door eenpresentatie.
Tijdens de fietstocht (en eventueel de presentatie) is de voertaal Engels.

Voor geïnteresseerden die geen fiets hebben kan een fiets worden verzorgd. Dat is gratis, net als de deelname zelf.

Opgave is mogelijk via het e-mailadres studenten.canada.let@rug.nl.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 12 november 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018