Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. mr. D.J. Elzinga:'Politieke leven in Zuidwest-Fryslân wordt door fusie opgeblazen'

14 april 2010
De gemeenten Sneek, Bolsward, Nijefurd, Wymbritseradiel en Wûnseradiel hebben de intentie om per 1 januari 2011 op te gaan in een grote fusiegemeente. Vorige week discussieerde de Tweede Kamer al over de fusie. Er bleken toen veel vragen te zijn bij de parlementariërs, waardoor het debat morgen pas wordt afgerond. Hoogleraar staatsrecht Douwe Jan Elzinga is tegenstander van deze fusie. Hij legt uit wat de bezwaren zijn in het Friesch Dagblad van 14 april 2010.
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:19

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Emil Verheul: VBR-publicatieprijs

  Ter voorjaarsvergadering van de Vereniging voor Burgerlijk Recht op 13 april 2018 is de prijs voor de beste publicatie uit 2017 uitgereikt aan Emil Verheul, van de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht.

 • 11 april 2018

  Michelle Bruijn: 'Burgemeesters en de war on drugs'

  Burgemeesters vaak teruggefloten om sluiting 'drugswoningen'. Dertig procent van de woninguitzettingen vanwege de vondst van cannabis blijkt achteraf onrechtmatig. De Groningse onderzoeker Michelle Bruijn zegt dat in Reporter Radio. Ze analyseerde 271...

 • 11 april 2018

  Lecture: The enforcement of foreign arbitral awards in China

  The event will take place in the:
  Heymanszaal, Academy Building of the University of Groningen
  Wednesday 18 April 2018 from 11.00 – 12.00 hrs