Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Prof. dr. Brus: Nucleair tribunaal is 'doodgeboren kindje'

13 april 2010
Staten die nucleair materiaal aan terroristen leveren, moeten vervolgd worden door een speciaal tribunaal. Dat heeft de Nederlandse premier Jan Peter Balkenende voorgesteld op een internationale top in Washington. Ideale vestigingsplaats voor dat nieuwe 'nucleaire hof' is Den Haag, voegde Balkenende eraan toe. Marcel Brus, hoogleraar Internationaal publiekrecht in Groningen, reageert verbaasd op Balkenende's plan op de website van Radio Nederland Wereldomroep op 13 april 2010.
Laatst gewijzigd:08 januari 2019 08:06

Meer nieuws

 • 17 april 2019

  Propedeusejaar Rechtsgeleerdheid Leeuwarden verhuist naar Campus Fryslân

  Met ingang van het studiejaar 2019/2020 vindt het eerste studiejaar van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid Leeuwarden plaats in het nieuwe gebouw van de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 15 april 2019

  Ras en recht

  De Amerikaanse Janet Thompson Jackson omarmt het lustrumthema ‘all inclusive’ volledig. Jackson werkt dit jaar als gastdocent aan de rechtenfaculteit van de RUG. Aan haar thuisinstelling, Washburn University School of Law in Topeka, doceert ze het vak...

 • 15 april 2019

  Edwin Woerdman: 'CO2-taks op langere termijn last voor energietransitie'

  De voorgenomen CO2-taks voor bedrijven gaat grotendeels voorbij aan het feit dat er al een systeem voor CO2-beprijzing is: het Europese emissiehandelssysteem.