Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studente Rosa Timmer ontvangt Persprijs voor jong talent

29 april 2010

Tijdens de uitreiking van de Groninger Persprijs 2010 heeft Rosa Timmer, studente Taalwetenschap aan de RUG, de prijs ontvangen voor jong talent.

Rosa Timmer schrijft een wekelijkse column in de UK en sinds kort schrijft ze ook columns in het Dagblad van het Noorden. Volgens de jury blinkt Rosa uit in het schrijven van zowel journalistieke verhalen áls columns. Vorig jaar bracht zij een gebundelde versie van haar columns uit en won zij het Hendrik de Vries stipendium met het plan om een novelle te schrijven

De Groninger Persprijs 2010 ging naar rechtbankverslaggever Rob Zijlstra. De uitreiking vond plaats op maandag 19 april 2010 in het Groninger Grand Theatre en werd georganiseerd in samenwerking met Het Groninger Forum.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:19

Meer nieuws

 • 20 juli 2018

  Cursussen bij het Talencentrum, september-december 2018

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt in de cursusperiode september-december 2018 weer veel cursussen aan: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Moderne Vreemde Talen en Interculturele Communicatie...

 • 17 juli 2018

  Wout van Bekkum, portret van een pionier

  Moeiteloos vindt hij zijn weg in Jeruzalem en in de National Library daar komt hij net zoveel bekenden tegen als in de Universiteitsbibliotheek van Groningen. Wout van Bekkum, hoogleraar Midden-Oostenstudies, is kind aan huis in de bibliotheek op de...

 • 04 juli 2018

  Met fotostrips beter voorbereid naar de dokter

  Fotostrips lijken een goede manier om patiënten voor te bereiden op een gesprek met een dokter. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Ruth Koops van ’t Jagt. Vooral ouderen en anderen die moeite hebben met een huisarts te communiceren kunnen er veel...