Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studente Rosa Timmer ontvangt Persprijs voor jong talent

29 april 2010

Tijdens de uitreiking van de Groninger Persprijs 2010 heeft Rosa Timmer, studente Taalwetenschap aan de RUG, de prijs ontvangen voor jong talent.

Rosa Timmer schrijft een wekelijkse column in de UK en sinds kort schrijft ze ook columns in het Dagblad van het Noorden. Volgens de jury blinkt Rosa uit in het schrijven van zowel journalistieke verhalen áls columns. Vorig jaar bracht zij een gebundelde versie van haar columns uit en won zij het Hendrik de Vries stipendium met het plan om een novelle te schrijven

De Groninger Persprijs 2010 ging naar rechtbankverslaggever Rob Zijlstra. De uitreiking vond plaats op maandag 19 april 2010 in het Groninger Grand Theatre en werd georganiseerd in samenwerking met Het Groninger Forum.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:19

Meer nieuws

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.

 • 08 oktober 2018

  Computationeel taalkundigen te terughoudend in delen van onderzoeksdata en zelfgeschreven software

  Onderzoekers binnen de computationele taalkunde zijn nog onvoldoende bereid hun onderzoeksdata en benodigde zelf geschreven software en commando’s te delen met andere onderzoekers. Dat concluderen RUG-wetenschappers Martijn Wieling, Josine Rawee en...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...