Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studente Rosa Timmer ontvangt Persprijs voor jong talent

29 april 2010

Tijdens de uitreiking van de Groninger Persprijs 2010 heeft Rosa Timmer, studente Taalwetenschap aan de RUG, de prijs ontvangen voor jong talent.

Rosa Timmer schrijft een wekelijkse column in de UK en sinds kort schrijft ze ook columns in het Dagblad van het Noorden. Volgens de jury blinkt Rosa uit in het schrijven van zowel journalistieke verhalen áls columns. Vorig jaar bracht zij een gebundelde versie van haar columns uit en won zij het Hendrik de Vries stipendium met het plan om een novelle te schrijven

De Groninger Persprijs 2010 ging naar rechtbankverslaggever Rob Zijlstra. De uitreiking vond plaats op maandag 19 april 2010 in het Groninger Grand Theatre en werd georganiseerd in samenwerking met Het Groninger Forum.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:19

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...