Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Oudstudent Journalistiek genomineerd voor een Tegel

09 april 2010

Wieger Hemmer, in 2007 afgestudeerd aan de masteropleiding Journalistiek bij de Rijksuniversiteit Groningen, is genomineerd voor de F.W. Sijthoff Tegel voor journalistiek talent.

De nominatie betreft twee radiodocumentaires, 'Inburgeren, hoezo?' en 'Op pelgrimage naar het (on)heilig land', beide uitgezonden door IKON Radio. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke prijzen van Nederland. De winnaars worden bekendgemaakt op dinsdagavond 27 april tijdens het Feest voor de Journalistiek in Den Haag.

Hemmer werkt sinds zijn afstuderen bij IKON Radio, waar hij ook stage liep. De documentaires zijn terug te luisteren via de website van het programma De Andere Wereld:

'Inburgeren, hoezo?', deel 1 , 01-02-2009
'Inburgeren, hoezo?', deel 2 , 08-02-2009

'Op pelgrimage naar het (on)heilige land', deel 1 , 04-01-2009
'Op pelgrimage naar het (on)heilige land', deel 2 , 11-01-2009

Meer informatie

www.detegel.info

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:19

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...