Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Oudstudent Journalistiek genomineerd voor een Tegel

09 april 2010

Wieger Hemmer, in 2007 afgestudeerd aan de masteropleiding Journalistiek bij de Rijksuniversiteit Groningen, is genomineerd voor de F.W. Sijthoff Tegel voor journalistiek talent.

De nominatie betreft twee radiodocumentaires, 'Inburgeren, hoezo?' en 'Op pelgrimage naar het (on)heilig land', beide uitgezonden door IKON Radio. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke prijzen van Nederland. De winnaars worden bekendgemaakt op dinsdagavond 27 april tijdens het Feest voor de Journalistiek in Den Haag.

Hemmer werkt sinds zijn afstuderen bij IKON Radio, waar hij ook stage liep. De documentaires zijn terug te luisteren via de website van het programma De Andere Wereld:

'Inburgeren, hoezo?', deel 1 , 01-02-2009
'Inburgeren, hoezo?', deel 2 , 08-02-2009

'Op pelgrimage naar het (on)heilige land', deel 1 , 04-01-2009
'Op pelgrimage naar het (on)heilige land', deel 2 , 11-01-2009

Meer informatie

www.detegel.info

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:19

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...