Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Akademie-Assistentschappen voor excellente research masterstudenten bij de Faculteit der Letteren

11 maart 2010

Getalenteerde en gemotiveerde studenten die in september 2010 beginnen aan één van de vijf Research Master programma’s aan de Letterenfaculteit, kunnen in aanmerking komen voor een betaalde aanstelling van één dag per week bij de universiteit.

Naast het reguliere ReMa-programma werken deze studenten aan interdisciplinair onderzoek met als thema Betwiste Herinnering. Zij mogen o.a. meelopen met en deelnemen aan onderzoeksprojecten van vooraanstaande wetenschappers binnen de faculteit en krijgen de kans een internationaal congres te bezoeken. De Faculteit der Letteren heeft vijf research masters:

Per jaar kunnen er tien tot twaalf Akademie-Assistenten worden aangenomen. Werving vindt plaats tijdens het eerste semester van het academisch jaar; de aanstelling begint in februari 2011.

Het programma Akademie-Assistenten (AA) bij Letteren wordt de komende drie jaar gesubsidieerd door het Ministerie van OC&W. De facultaire coördinatie ligt bij mevr. H. Disler.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:17

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.