Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Akademie-Assistentschappen voor excellente research masterstudenten bij de Faculteit der Letteren

11 maart 2010

Getalenteerde en gemotiveerde studenten die in september 2010 beginnen aan één van de vijf Research Master programma’s aan de Letterenfaculteit, kunnen in aanmerking komen voor een betaalde aanstelling van één dag per week bij de universiteit.

Naast het reguliere ReMa-programma werken deze studenten aan interdisciplinair onderzoek met als thema Betwiste Herinnering. Zij mogen o.a. meelopen met en deelnemen aan onderzoeksprojecten van vooraanstaande wetenschappers binnen de faculteit en krijgen de kans een internationaal congres te bezoeken. De Faculteit der Letteren heeft vijf research masters:

Per jaar kunnen er tien tot twaalf Akademie-Assistenten worden aangenomen. Werving vindt plaats tijdens het eerste semester van het academisch jaar; de aanstelling begint in februari 2011.

Het programma Akademie-Assistenten (AA) bij Letteren wordt de komende drie jaar gesubsidieerd door het Ministerie van OC&W. De facultaire coördinatie ligt bij mevr. H. Disler.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:19
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.