Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Akademie-Assistentschappen voor excellente research masterstudenten bij de Faculteit der Letteren

11 maart 2010

Getalenteerde en gemotiveerde studenten die in september 2010 beginnen aan één van de vijf Research Master programma’s aan de Letterenfaculteit, kunnen in aanmerking komen voor een betaalde aanstelling van één dag per week bij de universiteit.

Naast het reguliere ReMa-programma werken deze studenten aan interdisciplinair onderzoek met als thema Betwiste Herinnering. Zij mogen o.a. meelopen met en deelnemen aan onderzoeksprojecten van vooraanstaande wetenschappers binnen de faculteit en krijgen de kans een internationaal congres te bezoeken. De Faculteit der Letteren heeft vijf research masters:

Per jaar kunnen er tien tot twaalf Akademie-Assistenten worden aangenomen. Werving vindt plaats tijdens het eerste semester van het academisch jaar; de aanstelling begint in februari 2011.

Het programma Akademie-Assistenten (AA) bij Letteren wordt de komende drie jaar gesubsidieerd door het Ministerie van OC&W. De facultaire coördinatie ligt bij mevr. H. Disler.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:17
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...