Geschiedenisstudent Jan Blokhuijsen haalt brons op de Olympische Winterspelen

01 maart 2010

Jan Blokhuijsen, eerstejaars student Geschiedenis aan de RUG, heeft met de ploegenachtervolging op de Olympische Spelen in Vancouver de bronzen medaille behaald. De Nederlandse mannenploeg, Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Mark Tuitert, zetten in de kleine finale om het brons een nieuw olympisch record neer (3.39,95). Al eerder op de spelen schaatste Jan Blokhuijsen de 5.000 meter. Zijn tijd (6.26,30) was goed voor de 9e plaats.

Voor het programma Langs de Lijn hield Jan Blokhuijsen in de weken voorafgaand aan de Olympische Spelen een dagboek bij.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:11