Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geschiedenisstudent Jan Blokhuijsen haalt brons op de Olympische Winterspelen

01 maart 2010

Jan Blokhuijsen, eerstejaars student Geschiedenis aan de RUG, heeft met de ploegenachtervolging op de Olympische Spelen in Vancouver de bronzen medaille behaald. De Nederlandse mannenploeg, Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Mark Tuitert, zetten in de kleine finale om het brons een nieuw olympisch record neer (3.39,95). Al eerder op de spelen schaatste Jan Blokhuijsen de 5.000 meter. Zijn tijd (6.26,30) was goed voor de 9e plaats.

Voor het programma Langs de Lijn hield Jan Blokhuijsen in de weken voorafgaand aan de Olympische Spelen een dagboek bij.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:11

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...