Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geschiedenisstudent Jan Blokhuijsen haalt brons op de Olympische Winterspelen

01 maart 2010

Jan Blokhuijsen, eerstejaars student Geschiedenis aan de RUG, heeft met de ploegenachtervolging op de Olympische Spelen in Vancouver de bronzen medaille behaald. De Nederlandse mannenploeg, Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Mark Tuitert, zetten in de kleine finale om het brons een nieuw olympisch record neer (3.39,95). Al eerder op de spelen schaatste Jan Blokhuijsen de 5.000 meter. Zijn tijd (6.26,30) was goed voor de 9e plaats.

Voor het programma Langs de Lijn hield Jan Blokhuijsen in de weken voorafgaand aan de Olympische Spelen een dagboek bij.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:11

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.