Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geschiedenisstudent Jan Blokhuijsen haalt brons op de Olympische Winterspelen

01 maart 2010

Jan Blokhuijsen, eerstejaars student Geschiedenis aan de RUG, heeft met de ploegenachtervolging op de Olympische Spelen in Vancouver de bronzen medaille behaald. De Nederlandse mannenploeg, Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Mark Tuitert, zetten in de kleine finale om het brons een nieuw olympisch record neer (3.39,95). Al eerder op de spelen schaatste Jan Blokhuijsen de 5.000 meter. Zijn tijd (6.26,30) was goed voor de 9e plaats.

Voor het programma Langs de Lijn hield Jan Blokhuijsen in de weken voorafgaand aan de Olympische Spelen een dagboek bij.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:11

Meer nieuws

 • 20 juli 2018

  Cursussen bij het Talencentrum, september-december 2018

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt in de cursusperiode september-december 2018 weer veel cursussen aan: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Moderne Vreemde Talen en Interculturele Communicatie...

 • 17 juli 2018

  Wout van Bekkum, portret van een pionier

  Moeiteloos vindt hij zijn weg in Jeruzalem en in de National Library daar komt hij net zoveel bekenden tegen als in de Universiteitsbibliotheek van Groningen. Wout van Bekkum, hoogleraar Midden-Oostenstudies, is kind aan huis in de bibliotheek op de...

 • 04 juli 2018

  Met fotostrips beter voorbereid naar de dokter

  Fotostrips lijken een goede manier om patiënten voor te bereiden op een gesprek met een dokter. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Ruth Koops van ’t Jagt. Vooral ouderen en anderen die moeite hebben met een huisarts te communiceren kunnen er veel...