Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Biografisch Portaal

08 februari 2010

Op 17 februari is ook de officiële oprichting van de stichting

Biografisch Portaal, een samenwerkingsverband van het Instituut voor

Nederlandse Geschiedenis (ING), het Biografie Instituut, het Centraal

Bureau voor Genealogie (CBG), de Digitale Bibliotheek voor de

Nederlandse Letteren (DBNL), Data Archiving and Networked Services

(DANS), het Huygens Instituut, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG), het Onderzoeksinstituut voor Geschiedenis en Cultuur (OGC), het Parlementair Documentatie Centrum (PDC) en het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD).

 

Het Biografisch Portaal is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (een instituut van NWO), het Prins Bernhard Cultuurfonds en SenterNovem.

 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:18

Meer nieuws

 • 21 november 2018

  Europeana Research Grant awarded to Berber Hagedoorn

  Berber Hagedoorn, Assistant Professor Media Studies at the University of Groningen Centre for Media and Journalism Studies, received the Europeana Research Grant award for her project 'Europeana 1914-1918: AV Storytelling Data in a European Comparative...

 • 19 november 2018

  Jelle Zijlstra: de man die goed was in gelijk krijgen

  Honderd jaar na de geboorte van oud-premier Jelle Zijlstra ligt er een biografie over de eerste Nederlandse politicus die met zijn economische vakkennis een succesvol imago in de politiek imago wist op te bouwen. Historicus Jonne Harmsma promoveert...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...