Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Klankbordgroep Milieu wordt Stuurgroep Duurzaamheid RUG

08 februari 2010

Per 8 februari is de informele Klankbordgroep Milieu vervangen door de Stuurgroep Duurzaamheid RUG. Deze stuurgroep adviseert het College van Bestuur over aspecten van duurzaamheid bij de bedrijfsvoering van de RUG.

Prioriteiten van de Stuurgroep zullen zijn:

- een ‘duurzaam Zernike’;

- het thema Duurzame Energie;

- profilering van de RUG als duurzame universiteit.

De diverse projecten die onder deze thema’s vallen worden binnenkort in het jaarplan gepresenteerd. Redenen voor het vormen van een nieuwe Stuurgroep zijn:

- De momentane urgentie voor energie/duurzaamheid op zowel lokaal als landelijk/internationaal niveau;

- De beleidsdoelen van RUG die voortkomen uit onder andere het Akkoord van Groningen, het bestuurlijk overleg UHG,Groningen/RUG CO2 neutraal en projecten als Duurzaam Zernike.

- Ontwikkelingen in onderwijs en onderzoek zoals de oprichting van ESRIG.

Samenstelling Stuurgroep

De Stuurgroep is samengesteld uit een kern van vaste leden: Prof. dr. Henk Moll (FSE) tevens voorzitter, drs. Karin Ree (Wetenschapswinkel FSE), ir. Rien van Uitert (projectleider VGI), Danny von Hebel ( FB), Prof. dr. Harro Meijer (FSE), Prof. dr. Sytze Brandenburg (KVI) en Dick Jager (AMD), inclusief een vertegenwoordiger van de Universiteitsraad Marieke Blom (studentenfractie Uraad), en een schil van ad-hoc leden/adviseurs vanuit zowel O&O als de bedrijfsvoering van de RUG. Als vertegenwoordiger vanuit de Hanzehogeschool neemt Jenny van Bruggen deel aan het overleg.

Laatst gewijzigd:13 februari 2017 11:00

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...