Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prenataal onderzoek ook in Nederland steeds gebruikelijker

06 februari 2010

Vrijdag 6 februari (2010) heeft onderstaand interview met Hermien de Walle in het dagblad Trouw gestaan. Hermien is werkzaam bij de Eurocat registratie voor kinderen met een aangeboren aandoening. Reden voor het interview was het onderwerp van het symposium wat Eurocat jaarlijks organiseert. Dit keer was dat perinatale sterfte als gevolg van aangeboren aandoeningen.

Artikel in Trouw

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:18

Meer nieuws

 • 03 april 2018

  DNA-veranderingen verstoren team play in de cel

  DNA-veranderingen die ziekten veroorzaken zorgen niet altijd tot een verandering in de eiwitten zelf, maar kunnen soms leiden tot een verandering in de samenwerking tussen de eiwitten. Dat blijkt uit onderzoek van genetici van het Universitair Medisch...

 • 27 maart 2018

  Slechtere gezondheid kind na medisch ingrijpen bij bevalling

  Kinderen die zijn geboren na medisch ingrijpen, bijvoorbeeld met weeënopwekkers, een vacuümpomp of een keizersnede, hebben vaker gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit de analyse van gegevens van bijna 500.000 Australische kinderen van gezonde moeders...

 • 09 maart 2018

  Grote verschillen in mantelzorg geven aan partner of aan ouder

  Mantelzorgers die een partner verzorgen besteden meer uren aan huishoudelijke zorgtaken dan mantelzorgers die een ouder verzorgen. Ook ervaren zij een hogere totale belasting, meer geestelijke en fysieke gezondheidsproblemen en meer problemen met het...