Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prenataal onderzoek ook in Nederland steeds gebruikelijker

06 februari 2010

Vrijdag 6 februari (2010) heeft onderstaand interview met Hermien de Walle in het dagblad Trouw gestaan. Hermien is werkzaam bij de Eurocat registratie voor kinderen met een aangeboren aandoening. Reden voor het interview was het onderwerp van het symposium wat Eurocat jaarlijks organiseert. Dit keer was dat perinatale sterfte als gevolg van aangeboren aandoeningen.

Artikel in Trouw

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:18

Meer nieuws

 • 06 juli 2018

  Wierenga-Rengerink dissertatieprijs voor Alain Dekker

  De Wierenga-Rengerinkprijs voor de RUG-promovendus met de beste dissertatie in 2017, is toegekend aan dr. Alain Dekker voor zijn proefschrift ‘Down & Alzheimer: Behavioural biomarkers of a forced marriage’.

 • 05 juli 2018

  Derde onderzoeksronde Lifelines in 2019 van start

  Lifelines, de data- en biobank waarin informatie over de gezondheid van drie generaties inwoners in de noordelijke provincies gedurende dertig jaar wordt verzameld, start in 2019 met de derde onderzoeksronde onder alle Lifelines-deelnemers. Dit wordt...

 • 29 juni 2018

  Operatierisico bij ouderen met kanker beter in te schatten met nieuwe scorelijst

  Een speciaal ontwikkelde scorelijst om de toestand van de oudere patiënt met kanker te beoordelen, zorgt er voor dat artsen de risico’s van een operatie beter in kunnen schatten. Hierdoor zijn patiënten die fit genoeg zijn voor een operatie én patiënten...