Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Prenataal onderzoek ook in Nederland steeds gebruikelijker

06 februari 2010

Vrijdag 6 februari (2010) heeft onderstaand interview met Hermien de Walle in het dagblad Trouw gestaan. Hermien is werkzaam bij de Eurocat registratie voor kinderen met een aangeboren aandoening. Reden voor het interview was het onderwerp van het symposium wat Eurocat jaarlijks organiseert. Dit keer was dat perinatale sterfte als gevolg van aangeboren aandoeningen.

Artikel in Trouw

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:18

Meer nieuws

 • 16 april 2019

  Nieuwe technieken maken structurele verschillen in DNA zichtbaar

  Alle mensen hebben hetzelfde typisch ‘menselijke’ DNA. Maar er zijn ook verschillen tussen mensen, waardoor ieder van ons een uniek individu is. Onderzoek naar deze verschillen, die onder meer een rol spelen bij een groot aantal ziekten, richt zich...

 • 02 april 2019

  UMCG onderzoekt behandeling tegen geheugenachteruitgang ouderen

  Is het mogelijk om achteruitgang van geheugen en denkvermogen bij ouderen te remmen door hun hersenen letterlijk actiever te maken? Kan stimulatie met zwakke stroompjes op de schedel de veerkracht van hersenen versterken? Hersenonderzoekers van het...

 • 02 april 2019

  Nieuwe richtlijnen bij kinderkanker verminderen bijwerkingen en pijn

  Meer aandacht voor het welzijn van kinderen die behandeld worden voor kanker, kan levens redden. Dat stelt kinderarts-in-opleiding Erik Loeffen van het Universitair Medisch Centrum Groningen in zijn proefschrift getiteld “Perfect Pitstops”. ‘In de Formule...