Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Documentaire studenten Journalistiek op Radio 1

06 februari 2010

Vorig jaar rond deze tijd waren Israël en Hamas verwikkeld in een oorlog die – zo bleek achteraf - aan honderden Palestijnen het leven heeft gekost. Tijdens deze oorlog mochten journalisten de Gazastrook niet in. Hoe doe je als journalist dan je werk?

Sytske Jellema en Ben Meindertsma, studenten van de master Journalistiek, stelden zich deze vraag in hun afstudeerproject. Dat bestaat uit een academische scriptie gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en een radiodocumentaire.

In Israel deden Jellema en Meindertsma onderzoek naar de verslaggeving van de Gaza-oorlog vorige winter. Nederlandse correspondenten konden toen Gaza niet in, omdat Israel hen buiten het land hield. Op steenworp afstand van de Gazaanse grens ontketende zich op een heuvel een tweede oorlog: een media war.

Met drie Nederlandse correspondenten (Sander van Hoorn van de Nos, Conny Mus van RTL en David Poort van de Wereldomroep en BNR) gingen de studenten terug naar plekken en personen die betekenisvol waren tijdens de oorlog om antwoord te vinden op de vraag: hoe doe je verslag van een oorlog waar je niet bij kan zijn?


De documentaire duurt 34 minuten en wordt op zondag 7 februari om 21 uur uitgezonden op Radio 1 onder de titel: ‘Ben en Sytske ontwarren een media war’. 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:14

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.