Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

6 Letterenmasters als beste beoordeeld door Keuzegids Masters 2010

23 februari 2010

Wie een master Communicatie- en Informatiewetenschappen, Nederlandse Taal en Cultuur, American Studies, Euroculture, Speech and Language Pathology of de research master Literary and Cultural Studies wil gaan volgen is aan de Rijksuniversiteit Groningen aan het juiste adres.

Deze masteropleidingen komen in vergelijking met vergelijkbare studies aan andere Nederlandse universiteiten als beste uit de bus.

Dat blijkt uit de Keuzegids Masters 2010 die op 15 februari is uitgekomen. De gids biedt een overzicht van alle masteropleiding van universiteiten en hbo-instellingen van ons land en geeft een gedetailleerde beoordeling van een groot aantal daarvan. De onafhankelijke Keuzegids Masters wordt uitgegeven door het Hoger Onderwijs Persbureau, en is gebaseerd op de oordelen van studenten en experts.

In totaal zijn voor deze eerste editie van de Keuzegids Masters 13 Letterenmasters van de RUG beoordeeld, waarvan er dus 6 tot de beste werden uitgeroepen. Ook Engels, Toegepaste Taalwetenschap, Journalistiek en de research master Linguistics scoren met een tweede plaats goed. Kunsten, Cultuur en Media, Geschiedenis en Algemene Taalwetenschap scoorden redelijk tot goed in vergelijking met soortgelijke masteropleidingen elders. De rest van de masters die de Faculteit der Letteren aanbiedt is dit jaar niet beoordeeld.

Voor meer informatie over de masters van de Faculteit der Letteren zie: https://www.rug.nl/let/education/master/

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:14

Meer nieuws

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.