Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

6 Letterenmasters als beste beoordeeld door Keuzegids Masters 2010

23 februari 2010

Wie een master Communicatie- en Informatiewetenschappen, Nederlandse Taal en Cultuur, American Studies, Euroculture, Speech and Language Pathology of de research master Literary and Cultural Studies wil gaan volgen is aan de Rijksuniversiteit Groningen aan het juiste adres.

Deze masteropleidingen komen in vergelijking met vergelijkbare studies aan andere Nederlandse universiteiten als beste uit de bus.

Dat blijkt uit de Keuzegids Masters 2010 die op 15 februari is uitgekomen. De gids biedt een overzicht van alle masteropleiding van universiteiten en hbo-instellingen van ons land en geeft een gedetailleerde beoordeling van een groot aantal daarvan. De onafhankelijke Keuzegids Masters wordt uitgegeven door het Hoger Onderwijs Persbureau, en is gebaseerd op de oordelen van studenten en experts.

In totaal zijn voor deze eerste editie van de Keuzegids Masters 13 Letterenmasters van de RUG beoordeeld, waarvan er dus 6 tot de beste werden uitgeroepen. Ook Engels, Toegepaste Taalwetenschap, Journalistiek en de research master Linguistics scoren met een tweede plaats goed. Kunsten, Cultuur en Media, Geschiedenis en Algemene Taalwetenschap scoorden redelijk tot goed in vergelijking met soortgelijke masteropleidingen elders. De rest van de masters die de Faculteit der Letteren aanbiedt is dit jaar niet beoordeeld.

Voor meer informatie over de masters van de Faculteit der Letteren zie: https://www.rug.nl/let/education/master/

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:14

Meer nieuws

 • 17 juli 2018

  Wout van Bekkum, portret van een pionier

  Moeiteloos vindt hij zijn weg in Jeruzalem en in de National Library daar komt hij net zoveel bekenden tegen als in de Universiteitsbibliotheek van Groningen. Wout van Bekkum, hoogleraar Midden-Oostenstudies, is kind aan huis in de bibliotheek op de...

 • 04 juli 2018

  Met fotostrips beter voorbereid naar de dokter

  Fotostrips lijken een goede manier om patiënten voor te bereiden op een gesprek met een dokter. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Ruth Koops van ’t Jagt. Vooral ouderen en anderen die moeite hebben met een huisarts te communiceren kunnen er veel...

 • 29 juni 2018

  Kijkmiddag scheepswrak Rutten op zaterdag 30 juni

  Aanstaande zaterdag 30 juni organiseert de Rijksuniversiteit Groningen een kijkmiddag bij het wrak van een vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder. Bezoekers zijn van harte welkom bij de opgraving nabij Rutten tussen 13.00 en 16.00 uur...