Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Theo Spek twee subsidieaanvragen toegekend gekregen

04 februari 2010

Prof.dr.ir. Theo Spek, bijzonder hoogleraar Landschapsgeschiedenis (Instituut voor Kunst- en Architectuurgeschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen), heeft in samenwerking met het Ubbo Emmiusfonds een subsidie aangevraagd voor de organisatie van een jaarlijkse cursus 'Cultuurlandschappen van Noord-Nederland'. Deze cursus zal zowel voor masterstudenten als voor medewerkers van maatschappelijke instellingen en geïnteresseerde leken toegankelijk zijn.

Naast deze aanvraag heeft Theo Spek ook een project ingediend voor de opbouw van een internetplatform over de Noord-Nederlandse cultuurlandschappen. Het SNSReaalfonds kende begin januari een bedrag van € 76.400 toe voor de uitvoering van beide projecten. De projecten starten dit voorjaar en zullen in 2011 zijn afgerond.

Informatie/contact: Theo Spek

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:18

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.

 • 08 oktober 2018

  Computationeel taalkundigen te terughoudend in delen van onderzoeksdata en zelfgeschreven software

  Onderzoekers binnen de computationele taalkunde zijn nog onvoldoende bereid hun onderzoeksdata en benodigde zelf geschreven software en commando’s te delen met andere onderzoekers. Dat concluderen RUG-wetenschappers Martijn Wieling, Josine Rawee en...