Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG Docent van het Jaar Prijs: Marjolijn Verspoor genomineerde Letteren-docent

04 februari 2010

Negen docenten van de Rijksuniversiteit Groningen strijden donderdag 4 februari om de Docent van het Jaarprijs 2009. De genomineerde docenten geven in een kandidatencarrousel elk een kort college van ongeveer 7 minuten. Marjolijn Verspoor, docente Applied Linguistics (Toegepaste Taalwetenschap), vertegenwoordigt de Faculteit der Letteren tijdens de RUG DvhJ-Prijs.

Marjolein Verspoor: genomineerde Letteren-docent

Marjolijn Verspoor is docente bij Applied Linguistics, Engelse Taal en Cultuur, en Communicatie- en Informatiewetenschappen van de Faculteit der Letteren. De Engelstalige masteropleiding Applied Linguistics, met als ondertitel Teaching English as a Foreign Language, heeft voor ongeveer de helft studenten van buiten Nederland: Europa, Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika. Mede dankzij haar eigen ervaring in het buitenland kan zij zich uitstekend inleven in internationale studenten en neemt zij een belangrijke coachende rol op zich. Studenten omschrijven haar als erg vriendelijk, open en hulpvaardig. Interactie vormt een belangrijk element in haar college, evenals haar internationale gerichtheid en het vermogen in te spelen op de achtergrond van de verschillende studenten.

Uitreiking

De negen genomineerde docenten geven in een kandidatencarrousel elk een kort college van ongeveer 7 minuten. Na deze spannende strijd maakt de voorzitter van de vakjury, Frans Zwarts, bekend wie de RUG Docent van het Jaar is geworden. Daarnaast wordt een Publieksprijs en een Webprijs toegekend op basis van een stemming in de zaal en via internet.

De Docent van het Jaar Prijs wordt gehouden vanaf 14.00 uur aan de A. Deusinglaan 1 (Keuningzaal) en is ook live te volgen via www.rug.nl/docentvanhetjaar. Tussen 16.50 en 17.00 uur kunnen studenten en docenten hun stem uitbrengen op de site van het Kennisdebat.

RUG Docent van het Jaar Prijs

Wanneer

: Donderdag 4 februari 2010 vanaf 14.00 uur

Locatie

: Keuningzaal, A. Deusinglaan 1, UMCG/Faculteit Medische Wetenschappen

Meer over de RUG Docent van het Jaar Prijs

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:10
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...