RUG Docent van het Jaar Prijs: Marjolijn Verspoor genomineerde Letteren-docent

04 februari 2010

Negen docenten van de Rijksuniversiteit Groningen strijden donderdag 4 februari om de Docent van het Jaarprijs 2009. De genomineerde docenten geven in een kandidatencarrousel elk een kort college van ongeveer 7 minuten. Marjolijn Verspoor, docente Applied Linguistics (Toegepaste Taalwetenschap), vertegenwoordigt de Faculteit der Letteren tijdens de RUG DvhJ-Prijs.

Marjolein Verspoor: genomineerde Letteren-docent

Marjolijn Verspoor is docente bij Applied Linguistics, Engelse Taal en Cultuur, en Communicatie- en Informatiewetenschappen van de Faculteit der Letteren. De Engelstalige masteropleiding Applied Linguistics, met als ondertitel Teaching English as a Foreign Language, heeft voor ongeveer de helft studenten van buiten Nederland: Europa, Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika. Mede dankzij haar eigen ervaring in het buitenland kan zij zich uitstekend inleven in internationale studenten en neemt zij een belangrijke coachende rol op zich. Studenten omschrijven haar als erg vriendelijk, open en hulpvaardig. Interactie vormt een belangrijk element in haar college, evenals haar internationale gerichtheid en het vermogen in te spelen op de achtergrond van de verschillende studenten.

Uitreiking

De negen genomineerde docenten geven in een kandidatencarrousel elk een kort college van ongeveer 7 minuten. Na deze spannende strijd maakt de voorzitter van de vakjury, Frans Zwarts, bekend wie de RUG Docent van het Jaar is geworden. Daarnaast wordt een Publieksprijs en een Webprijs toegekend op basis van een stemming in de zaal en via internet.

De Docent van het Jaar Prijs wordt gehouden vanaf 14.00 uur aan de A. Deusinglaan 1 (Keuningzaal) en is ook live te volgen via www.rug.nl/docentvanhetjaar. Tussen 16.50 en 17.00 uur kunnen studenten en docenten hun stem uitbrengen op de site van het Kennisdebat.

RUG Docent van het Jaar Prijs

: Donderdag 4 februari 2010 vanaf 14.00 uur